Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
D’on no n’hi ha, no en raja
Mobilització a Girona en defensa dels rius a causa de la sequera que viu el país
07/04/2024 Territori

Entitats ecologistes d'arreu de Catalunya es van manifestar aquest dissabet pels carrers de Girona  en defensa dels rius i els territoris a causa de la sequera que viu el país. La concentració formava part de la campanya D’on no n’hi ha, no en raja, que té l’objectiu de denunciar la sobreexplotació que pateixen els rius Ter i Muga, agreujada ara per la sequera extrema. Les entitats convocants van exigir el canvi d’un model de gestió de l’aigua que consideren que prioritza el sector turístic i l’agroindústria del porc i penalitza els ciutadans i la salut dels rius. “Quants rius més han de morir perquè el sistema canviï?”, ha manifestat Pau Masramon, president d’Aigua és Vida a Girona, que ha denunciat que “la mort” de rius com el Ter i la Muga és un “ecocidi”.

La manifestació l’han convocada Aigua és vida, Ecologistes de Catalunya, Grup de Defensa del Ter, Associació de Naturalistes de Girona, SOS Costa Brava, Iaeden-Salvem l’Empordà i Rebel·lió o extinció Girona. També hi han participat organitzacions d’arreu del país, com la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Plataforma Riu Siurana Viu, Greenpeace, Ecologistes en Acció, SOS Vallès, ADENC, Assembla Pagesa, Ramaderes de Catalunya, Observatori de l’Aigua de Terrassa, Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny i Associació de Municipis per l’Aigua Pública, amb el suport de la CUP.

A la plaça Pompeu Fabra, just davant de la seu de la Generalitat, els manifestants van cridar consignes en contra de l’explotació de l’aigua per a benefici d’uns pocs. En el parlaments, Dante Maschio, d’Aigua és Vida, ha demanat acabar amb un model “depredador” de l’aigua i invertir les prioritats: “L’aigua és un bé comú i avui dia n’estem donant més als hotelers i la indústria que als ciutadans i els rius”.

Després dels parlaments s’ha fet una manifestació que ha passat per la Gran Via i el carrer Nou fins a arribar al Pont de Pedra, on s’ha portat a terme una acció simbòlica i reivindicativa al riu Onyar

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid