Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La pagesia també protesta al País Valencià
Les mobilitzacions dels llauradors provoquen incidències a les carreteres

La campanya de mobilització convocada de manera oficial per les organitzacions agràries majoritàries al País Valencià s’ha programat per al 12 de febrer a Alacant

06/02/2024

La «tractorada» que s’està duent a terme des de primera hora del matí d’aquest dimarts en diversos llocs del País Valencià està provocant talls de carreteres i problemes de circulació. La mobilització d’agricultors s’ha convocat a través de xarxes socials i grups de missatgeria instantània i s’emmarca en una jornada de protestes en diferents punts de l’Estat espanyol per a exigir preus justos per a les produccions, reciprocitat en les importacions respecte a tercers països i una menor burocràcia. A més, arriba després dels moviments impulsats pel sector agrari a França, Alemanya, Bèlgica i Portugal, tal com recull el Diari la Veu del País Valencià.

En concret, les «tractorades» han tallat l’entrada a València des de la CV-30 i l’eixida per la Ronda Nord des del Camí de Montcada. Sí que estava permesa l’eixida des de Joan XXIII cap a la CV-30, segons ha informat Trànsit València. A més, la protesta ha provocat el col·lapse de les vies transversals a aquestes carreteres i la ronda de trànsits, han indicat les mateixes fonts.

Cap a les 11 h, s’ha tallat l’A-3 en tots dos sentits, a l’altura d’Utiel (la Plana d’Utiel-Requena), al quilòmetre 275, i el trànsit s’ha desviat per l’antiga N-III. A l’altura de Xiva (la Foia de Bunyol), la circulació és lenta amb diversos carrils tallats.

La campanya de mobilització convocada de manera oficial per les organitzacions agràries majoritàries al País Valencià s’ha programat per al 12 de febrer a Alacant; al port de Castelló de la Plana de nou el 15 de febrer i al port de València el 22 de febrer per a denunciar «la crítica situació que pateix el sector agrari i reivindicar mesures a totes les administracions», entre elles reorientar les polítiques europees prioritzant l’agricultura europea i flexibilitzant el Pacte Verd Europeu; reciprocitat en tots els nous acords comercials de la UE amb tercers països.

La Unió ha convocat altres mobilitzacions que començaran aquest dimecres al Port de Castelló de la Plana. Després d’això, participaran en les protestes unitàries i en una tractorada a Madrid el 21 de febrer per part de totes les organitzacions territorials de la Unió d’Unions que finalitzarà a les portes del Ministeri d’Agricultura (MAPA).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid