Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat de premsa
El Tribunal Superior del Regne Unit jutjarà Julian Assange els propers dies 20 i 21 de febrer a Londres

A 52 ciutats d'arreu del món, el dimarts 20 de febrer, hi haurà concentracions per demanar l'absolució i la llibertat de Julian Assange. A Girona, el Consell Local i Girona Vota, de la qual forma part Poble Lliure, organitzen un autocar (si com a mínim hi ha 30 persones) per desplaçar-nos a la concentració per poder assistir a la concentració que tindrà lloc el dimarts 20 de febrer a les 7 del vespre davant del Consolat Britànic a Barcelona, el mateix dia que s'inicia el judici a Julian Assange a Londres.

15/02/2024 Drets i Llibertats
El Tribunal Superior del Regne Unit jutjarà Julian Assange els propers dies 20 i 21 de febrer a Londres. El seu desenllaç determinarà si Julian Assange té més oportunitats per defensar el seu cas davant els tribunals britànics o si ha esgotat tots els recursos a Regne Unit, cosa que desembocarà en el procés d'extradició o en una sol·licitud davant del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Si s'extradeix Julian Assange, es materialitzarà un perillós precedent que el govern dels Estats Units podria utilitzar per exigir l'extradició d'editors i periodistes de tot el món. Altres països podrien fixar-se als Estats Units i seguir el seu exemple. "La publicació per part de Julian Assange de documents que li van revelar les seves fonts en el marc del seu treball amb Wikileaks s'assembla a la tasca del periodisme d'investigació, on es duen a terme de forma habitual les activitats descrites en l'acta d'acusació: parlar amb fonts confidencials, sol·licitar aclariments o documentació addicional, i rebre i difondre informació oficial i, de vegades, classificada", ha afegit Julia Hall.

Els mitjans informatius i editorials publiquen amb freqüència i legitimitat informació classificada per informar sobre assumptes de màxima importància pública. La publicació d'informació d'interès públic és una pedra angular de la llibertat de premsa. A més, està protegida pel dret internacional dels drets humans, i no s'ha de criminalitzar. "Han d'acabar immediatament els intents dels Estats Units d'intimidar i silenciar el periodisme d'investigació perquè no divulgui conductes governamentals indegudes, com crims de guerra o altres infraccions del dret internacional." "Les fonts, les denúncies legítimes de les quals comuniquen irregularitats governamentals a periodistes i editors, també han de tenir llibertat per compartir informació d'interès públic. Si Julian Assange és processat per desenvolupar una tasca editorial legítima, aquestes fonts seran molt més reàcies a proporcionar informació."

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid