Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Nova protesta a Andorra per un habitatge digne
17/11/2023 Drets i Llibertats

Amb una certa cridòria d'eslogans com “dimissió” o “Espot escolta, el poble es revolta”, més d'e mig miler de persones s'han concentrat de nou, aquest dijous, davant la seu del Consell General d'Andorra per exigir un habitatge digne. Consideren que els canvis anunciats en la llei a tràmit parlamentari i, ja més a mitjà i llarg termini, altres mesures es queden molt curtes. Per això, avisen que la intenció és continuar les mobilitzacions, ja que consideren que és l’única forma “d’avançar” i d’aconseguir millores significatives en la situació.

Els organitzadors han llegit un manifest en el qual afirmen que “Andorra s’ha esfonsar en un model de creixement basat en l’especulació immobiliària” i que “els inversors estrangers ens han fet servir com a simples números per enriquir-se”. L’organització denuncia que “és una gestió nefasta d’un Govern que no ha mostrat cap interès a millorar la vida de les classes populars del país” i asseguren que l’Executiu “fa noves propostes, però continuen sent insuficients”, segons apunta el diari digital La Valira.

Per la seva banda, el diari digital Altaveu, també es va ressò de les protestes i recull possicionaments dels impulsors del moviment on exposen que, “si no arribem a sortir al carrer, mai haguéssim aconseguit totes les mesures que ja es volen aplicar”. Per tant, “és una victòria del poble i no ens l’han regalat”. Ara bé, encara és insuficient. I, per tant, “ara no anem a parar, el que hi ha sobre la taula no és suficient. I la idea està clara: amb mobilització i creant poder popular, avancem”.

També diu aquest mitjà que, la propera data clau al calendari és el pont de la Puríssima. Es preveu que, si no hi ha canvis forts en la política de Govern, es convoqui una manifestació massiva en ple moment àlgid d’arribada de turistes. Per tant, la mobilització tindria un ampli ressò.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid