Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Carme Junyent, la força de la intel·ligència

La seva tasca perdurarà entre nosaltres

03/09/2023 Carles Castellanos

Jo no puc parlar verament de la Carme Junyent. Hi ha moltes altres persones que la van poder tractar més assíduament i que en poden explicar moltes més coses. Jo només puc dir com m’ha impactat la seva vida i la seva mort.

Hi vaig entrar en contacte quan, als anys noranta, jo estava engrescat donant suport al coneixement i l’estudi de la llengua amaziga a casa nostra una col·laboració que ha donat lloc a un important nombre de publicacions i a la formació de nombroses persones. Sempre vaig trobar el seu suport: em va ajudar en la publicació de la meva tesi doctoral (Llengua, dialectes i estandardització) que va voler prologar, i sempre va estimular els col·laboradors perquè les tasques tiressin endavant.

Més recentment ha escrit el pròleg d’un altre llibre meu: Llengua viva; i només ha tingut amb mi paraules d’estímul i encoratjament. La Carme és una persona molt intel·ligent, tan intel·ligent que ha convertit la seva vida en ajut permanent, posant sempre al davant la veritat, combatent la ignorància i la hipocresia. La seva capacitat intel·lectual sempre s’ha traduït en acció a favor de les llengües del món i especialment en una defensa aferrissada de la nostra llengua.

Molts dels que ara envien paraules edulcorades plenes d’hipocresia haurien de callar. Per respecte. No ha estat mai una investigadora pedant, llunyana i insensible, com molts falsos intel·lectuals sense suc ni bruc del nostre entorn. Jo la recordo com la viva imatge de la intel·ligència feta força col·lectiva. La seva tasca perdurarà entre nosaltres.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid