Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
Es constitueix SomGIS, un sindicat sobiranista de l'àmbit de gestió i administració sanitària

La creació d'aquest nou sindicat, amb delegats molestos que marxen de la Intersindical-CSC, es produeix setmanes abans de les eleccions a molts àmbits dels serveis públics

08/02/2023 Laboral

Un grup de treballadors de l'àmbit de l'administració i gestió de Sanitat han constituït un nou sindicat aquesta setmana, anomenat SomGIS (Gestió i Serveis). Es tracta majoritàriament de treballadors d'aquest sector laboral que formaven part de la Intersindical-CSC, i que han creat aquesta nova plataforma, descontents amb el rumb que ha pres el sindicat independentista, que viu una crisi interna des fa dos anys, des que Carles Sastre deixà d'exercir com a secretari general.

El naixement SomGIS té un correlat amb la purga i l'expulsió d'un delegat de Sanitat molt actiu, que fa un any creà un altre nucli sindical, SOM Intersindical, amb implantació a la Vall d'Hebron. El conflicte, les baixes i les purgues internes també s'han produït en altres sectorials del sindicat independentista al llarg d'aquests dos anys, especialment a la d'Educació, de la qual van dimitir tot el seu secretariat.

La nova creació de SomGIS agruparà el personal de centres d'atenció primària (CAP) i hospitals que no són assistencials, com els de la gestió i administració d'aquests espais. Entre els creadors de SomGIS, que ja han registrat legalment el sindicat, destacat un conegut militant independentista represaliat als anys 80.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid