Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sahara Occidental
2.000 participants al XVI Congrés del Front Polisario

El Congrés comptarà amb la presència Catalina Rosselló, presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, juntament amb els membres del Parlament de les Illes Balears i membres de l'Intergrup solidari 'Pau i Llibertat pel Sàhara', Toni Fuster i Lina Pons, i la vicepresidenta del Parlament, Gloria Santiago.

12/01/2023 Internacional

S'espera que uns 2.000 delegats i participants participin al XVI Congrés del Front Polisario que s'inaugura divendres a la wilaya de Dakhla, als camps de refugiats sahrauís.

Programat en un període de cinc dies (del 13 al 17 de gener), el congrés Chahid M'hamed-Khaddad té lloc sota el lema "Escalada de la lluita per la retirada de l'ocupant i imposació de la sobirania total", en presència dels participants. diverses estructures sota el Front Popular per a l'Alliberament de Saghia El Hamra i Oued Dahab.

En declaracions a l'APS, la portaveu oficial de la conferència preparatòria del XVI congrés del Front Polisario, Hamada Salma Daf, ha indicat que aquesta trobada té lloc en un context "particular", marcat per la represa de la lluita armada arran de la vulneració de la alto el foc, en vigor des de 1991, pel Marroc, el 13 de novembre de 2020.

"La direcció política sahrauí i els militants del Front Polisario s'han centrat en la valoració del que va caracteritzar aquest període, marcat per la tossuderia del Marroc que es va fer més atrevit després de la normalització de les seves relacions amb l'entitat sionista, posant en perill la seguretat i l'estabilitat del país. tota la regió", va dir.

El responsable saharaui també ha expressat la "determinació" dels militants del Front Polisario de crear "el canvi que aquest període exigeix" i de trobar "estratègies importants" per examinar els fracassos dels darrers trenta anys. lluita armada amb el Marroc. Anys durant els quals el poble sahrauí va esperar en va una solució sota l'egida de l'ONU que els permetés exercir el seu dret a l'autodeterminació.

A més, el Sr. Hamada Salma Daf ha indicat que la participació de delegacions estrangeres serà "molt important", assenyalant que s'espera que en aquesta trobada hi participin "no menys de 300 persones" de països amics i germans.

"El Front Polisario gaudeix d'una àmplia solidaritat internacional que reflecteix el nivell de conscienciació sobre la importància de la descolonització al Sàhara Occidental, darrera colònia d'Àfrica", ha afirmat, i ha assenyalat que diversos països africans, Amèrica Llatina i alguns països asiàtics participaran en el congrés.

"Diversos partits polítics de països europeus, eurodiputats i moviments de solidaritat amb el poble saharaui" també assistiran a aquest acte, ha afegit.

La conferència nacional preparatòria del 16è congrés del Front Polisario es va celebrar de dissabte a dimarts a la wilaya d'Aousserd, amb la presència de tots els delegats vinguts des de diferents indrets per tal de conciliar punts de vista sobre totes les qüestions debatudes durant les diferents conferències locals.

Els participants, entre d'altres coses, van abordar els últims avenços de l'escena nacional sahrauí, en particular després de la represa de la lluita armada, fent una crida a tancar files formant un front únic al voltant del Front Polisario i donar suport a l'Exèrcit Popular d'Alliberament.(SPS)

Presència de les Illes

Aquest dijous, 12 de gener, Catalina Rosselló, presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, juntament amb els membres del Parlament de les Illes Balears i membres de l'Intergrup solidari 'Pau i Llibertat pel Sàhara', Toni Fuster i Lina Pons, i la vicepresidenta del Parlament, Gloria Santiago, viatgen als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf (Algèria), on participaran al XVI Congrés del Front Polisario que se celebra del 13 al 17 de gener a la wilaya de Dajla, segons informa dBalears 

Més de tres anys després del darrer congrés, aquest ve marcat pel fracàs de les Nacions Unides en l'aplicació del dret internacional, especialment després de la violació a l'alto el foc per part del Marroc al novembre de 2020 i les repercussions de la Covid-19. Durant el congrés s'avaluaran les diferents fites aconseguides, es discutiran les millors vies i estratègies per a consolidar l'Estat sahrauí i la consecució del seu dret inalienable a l'autodeterminació i la independència i es triarà una nova direcció política del Front Polisario.

La participació de la comissió de les Balears al congrés serà una ocasió propícia per a intercanviar experiències sobre temes d'interès comú i enfortir les relacions entre ambdós territoris.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid