Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Alternativa per Cervià qüestiona les formes de governança de l’equip de govern

El grup d’Alternativa per Cervià i Raset – CUP, l’únic grup a l’oposició, denuncia que des de fa dos anys només se celebren 4 plens anuals. A més, el grup exposa que el passat ple ordinari del mes de juliol es va convocar fora del termini que dicta la llei.

06/10/2022 Política
Alternativa per Cervià i Raset Alternativa per Cervià i Raset

El passat 28 de setembre es va celebrar el tercer ple ordinari d’aquest any a l’Ajuntament de Cervià de Ter. En un poble que gairebé arriba al miler d’habitants i on la sala de plens està formada per set regidors (3 de Junts, 2 d’ERC i 2 de ACR-CUP) sembla inconcebible que l’espai reservat al debat polític sigui tan escàs. És per aquest motiu que l’únic grup a l’oposició va tornar a qüestionar les formes de governança que té aquest equip de govern i va demanar la convocatòria de més plens al consistori.


El portaveu del grup d’Alternativa - CUP, Guillem Surroca, ho va justificar posant de manifest que la realitat i el context del municipi han canviat. Durant les dues legislatures passades (2011-2015 i 2015-2019), el ple estava representat per un únic partit (CiU). És difícil d’entendre que en una etapa on el govern tenia majoria absoluta i sense oposició se celebrés un ple cada mes i ara només un trimestralment. Aquests canvis duts a terme per l’equip de govern actual van començar a l’inici de la legislatura, quan Junts i ERC van acordar celebrar un ple cada dos mesos. Passats dos anys però, el govern va tornar a canviar el cartipàs i va passar de 6 a només 4 plens a l’any, el nombre mínim legal per a les característiques de Cervià de Ter.
A aquesta anomalia democràtica, cal afegir-hi l’episodi viscut el passat mes de juliol quan es va convocar el ple ordinari fora del termini que dicta la llei. La norma estipula un màxim de tres mesos des de la celebració de l’últim ple ordinari. Aquest fet denota, segons Alternativa, una falta de democràcia i de debat de les polítiques municipals en el ple i que davant les reclamacions que ha fet el grup d’Alternativa sempre s’ha respost que estava emparat per la llei i que en cas que fos necessari es convocarien plens extraordinaris.


Dir també que des que s’ha fet aquest canvi de periodicitat de plens, ja s’han celebrat 4 plens extraordinaris. A més, l’equip de govern celebra Comissions de Govern cada dilluns, en les quals s’aproven moltes polítiques referents al poble sense passar per ple i a porta tancada. En paraules del portaveu d’Alternativa “volem dir alt i clar que ens sembla que se’ns vulgui apartar de participar en aquesta institució. Volem deixar constància d’aquest fet i exigir que no es torni a repetir, que no es torni a superar el termini legal entre plens ordinaris.“

Valora
Rànquings
  1. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  2. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid