Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Els docents de Catalunya aniran a la vaga els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Finalment dies seguits, per "no donar la imatge a l'opinió pública que són dies de vacances". Tampoc no se solapen amb les altres aturades convocades aquest mes de març: 8-M i la del dia 23, anunciada per la COS, la Intersindical i el SEPC en contra de la imposició del 25% de castellà.

02/03/2022 Educació

Els sindicats Ustec, UGT, CCOO, Aspepc, Intersindical, CGT i USOC han convocat vaga als centres escolars de Catalunya durant cinc dies, el 15, 16, 17, 29 i 30 de març.

Els canvis al calendari escolar han sigut "la gota que ha fet vessar el got", segons els representants sindicals, que retreuen al conseller Josep Gonzàlez-Cambray "manca de voluntat negociadora" tant en aquest anunci com en uns altres de recents de la conselleria. "La nostra paciència s'ha acabat", han manifestat.

 

 

Exigeixen:

-El 6% del PIB per educació com a mínim.

-La reversió de les retallades:
   -Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d’aplicació al curs 2022/23 com a reivindicació           irrenunciable.
    -Reducció de les ràtios estructurals. Cap tancament de grups a la Pública.
    -Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
    -Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
    -Increment del personal d’atenció directa a l’alumnat
    -Recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
    -Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).
    -FP Pública i de qualitat. Equiparació salarial ja!

-La retirada de l’ordre de calendari escolar.

-El no al nou currículum.

-L’estabilització real del personal interí i pacte d’estabilitat.

-L’assumpció de responsabilitat del Departament en la defensa de la immersió lingüística i cobertura legal de tot el personal dels centres.

-Una negociació real i la dimissió del conseller.

Exigeixen per sobre de tot una negociació real, que el personal del Departament tingui millores a les seves condicions laborals i no noves retallades. Ara més que mai cal que fem front a un departament autoritari, perquè després del calendari, que ha estat la darrera gota, amb el comportament d’aquesta conselleria, de segur que hi haurà noves «sorpreses».

Pels sindicats "És l'hora del compromís, de donar exemple al nostre alumnat i lluitar pel que és just. Fem arribar un missatge alt i clar a l'Administració: estem aquí, estem dempeus i diem PROU a l'actitud del departament d'Educació que enrocant-se en una postura d'autoritarisme i empitjorament de condicions laborals, ha tancat la porta al diàleg i la negociació amb els que estem a les aules. Perquè les paraules se les emporta el vent i els actes són els que ens representen"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid