Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Manca de serveis públics al Pirineu la causa perquè una nena no rebi l'atenció que necessita

La CUP amb les mobilitzacions anunciades per la família de la Maria de Peramola i per això fa crida a solidaritzar-s’hi i a sumar-se la mobilització anunciada per la família: un tall a la C-14 el proper 8 de desembre a les 16h, a la presa d’Oliana.

07/12/2021 Drets i Llibertats

La Maria Orrit i Mas és alt urgellenca, té 9 anys, un 85% de discapacitat i no rep l’assistència pública que requereix la seva malaltia, d’origen genètic i minoritària (Síndrome 9P), i que fa que no es pugui valdre per si sola.

Tot i que la família de la Maria ha fet i està disposada a fer tot el que té a  l’abast per oferir-li una vida digna, a dia d’avui l’escola pública no garanteix als alumnes amb necessitats especials els recursos suficients per atendre’ls amb les condicions dignes que necessiten, tot i el que estableix el Decret 150/2017, de 17 d'octubre, de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu, segons el qual estableix que poden ser escolaritzats els alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitats físiques, intel·lectuals o sensorials, trastorns de l'espectre autista, trastorns greus de conducta, trastorns mentals, i malalties degeneratives greus i minoritàries.

Per altra banda, l’evolució de la malaltia de la Maria ha arribat al punt que requereix d’un centre d’educació especial, però justament ni a l’Alt Urgell ni a la resta del Pirineu no n’hi ha cap. Els centres més propers es troben a Andorra, Manresa i Lleida, implicant fer entre 4 i 5 hores de cotxe per anar i tornar o obligant a la família a traslladar el seu domicili. Per això la família demana que la Maria es pugui quedar interna en algun d’aquests tres centres, tanmateix el Departament de Drets Socials ho rebutja al·legant que això només seria possible quan la nena arribés als 18 anys o en cas que el pare i la mare renunciéssin a la tutela de la nena per fer-se’n càrrec la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

Els anticapitalistes es sumen a la denúncia de la família d’aquesta greu situació, que diuen, és donada per la manca d’inversions necessàries en serveis a les comarques del Pirineu, fet que comporta una greu pèrdua de drets per les pirinenques i uns greuges que la població d’altres llocs no pateix en el seu dia a dia.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid