Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CONFLICTE ARMÊNIA-AZERBAIDJAN
Divendres passat militars d'Azerbaidjan va capturar i va assassinar un pastor armeni a Artsaj

La Cancelleria d'Armènia, per la seva banda, va condemnar l'“inadmissible l'assassinat d'un civil per les Forces Armades de l'Azerbaidjan” i el va qualificar com una violació “flagrant del dret internacional humanitari”.

05/12/2021 Internacional
Seyran Smbat Sargsyan, un pastor nascut el 1956, resident de l'assentament Chartar del districte de Martuni de la República d'Artsaj, va ser capturat per l'Exèrcit d'Azerbaidjan i assassinat el 3 de desembre.

“Tal acte terrorista i bàrbar és una manifestació de la política genocida i antiarmènia a nivell estatal a Azerbaidjan, que es va dur a terme per instruccions de les més altes autoritats de l'Azerbaidjan. Una de les evidències d'això és la declaració falsa difosa pel Ministeri de Defensa d'Azerbaidjan, que justifica l'acte terrorista de l'exèrcit azerbaidjanès. Aquest comportament del funcionari de Bakú és una violació flagrant del dret internacional, el dret internacional humanitari, la falta de respecte a tots els acords assolits i té com a objectiu intimidar el poble d'Artsaj i obligar-lo a abandonar la seva terra natal”, va informar la Cancelleria de Artsaj, que va demanar a la comunitat internacional que “avaluï adequadament les accions desenfrenades de l'Azerbaidjan”. “Res no pot soscavar la nostra voluntat i determinació de viure a la nostra pàtria”, va marcar el cos diplomàtic.

La Cancelleria d'Armènia, per la seva banda, va condemnar l'“inadmissible l'assassinat d'un civil per les Forces Armades de l'Azerbaidjan” i el va qualificar com una violació “flagrant del dret internacional humanitari”.

“Cal assenyalar que els atacs i actes de terrorisme contra la població civil armènia d'Artsaj es tornen sistèmics, resultat de la justificació de crims similars anteriors comesos per les Forces Armades d'Azerbaidjan amb motius infundats per Bakú, fet que fa que es repeteixi aquest comportament. Les atrocitats recents comeses per les forces armades azerbaidjanes contra la població civil d'Artsaj són una continuació de la política d'antiarmenisme, desallotjament i neteja ètnica de les autoritats azerbaidjanes d'Artsaj, que demostra una vegada més que es garanteix la seguretat física i el dret a la vida dels armenis d'Artsaj és impossible sota la jurisdicció de l'Azerbaidjan”.

Valora
Rànquings
  1. El fonamentalisme d’estat o la religió de les porres, la propaganda i la impunitat criminal
  2. Jordi Puig denuncia que per sobre de "la meva la salut" defensen "la seva llengua"
  3. La xarxa europea FUEN tria Altafulla per acollir la trobada del grup de treball Non-Kin State, de nacions i minories sense estat
  4. Un llistat complet dels 53.000 socis que tenia l’ANC el 2017 en mans dels Mossos i la Policia espanyola
  5. L'esperit de les llistes de país
  6. La Intersindical es concentra davant dels establiments de Veritas
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Decidim i València és Refugi manifesten la seva repulsa absoluta davant qualsevol acte racista
  9. Joaquim Casamitjana, de l’independentisme a la resistència antinazi
  10. Un ebrenc a judici per les protestes contra la sentència del Procés
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid