Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Consell per la República: "L'única via realista per salvar el català és esdevenir un Estat Independent"

El consell, afegeix que "Mentrestant, necessitem la fermesa de les institucions catalanes i del conjunt de la societat per forjar una actitud col·lectiva d'obediència al dret de defensar el català, incompatible amb l'obediència de la sentència al Tribunal Suprem Español".

24/11/2021 Llengua

El Consell per la República es reafirma que "només amb la República catalana podrem garantir la supervivència del català. Tanmateix, en l'impàs fins a esdevenir un estat independent, ara, més que mai, necessitem la fermesa de les institucions catalanes i del conjunt de la societat per forjar una actitud col·lectiva d'obediència al dret de defensar la llengua pròpia, incompatible amb l'obediència de la sentència al Tribunal Suprem Español".

Insta al Govern a fer complir l'Estatut d'Autonomia, la Llei de política lingüística i la Llei d'educació, especialment en allò que fa referència a la protecció de la nostra llengua i en tots els àmbits de la societat catalana. En conseqüència, el Govern de Catalunya no es pot resignar a fer complir aquesta sentència i ha de blindar els professionals de l'educació i les famílies catalanes per tal que puguin prosseguir la seva ingent tasca de defensa i protecció de la llengua en el sistema educatiu i en la vida social en general.

Així com també insta al conjunt de les institucions Catalanes a impulsar iniciatives en l'àmbit legislatiu i executiu amb la finalitat de revertit la tendència actual del català, especialment en educació, salut, policial, judicial, comunicació i l'audiovisual.

El Consell fa una crida a la mobilització sostinguda de la societat civil en defensa de la nostra llengua i cultura, tant en l'espai públic com en l'esfera privada, des de la convicció que aquesta defensa està estretament vinculada amb la lluita democràtica per la independència. Avui tenim encara més raons per acabar el que vam començar l'octubre de 2017. Des del Consell seguirem treballant per posar les bases institucionals per preparar el desbordament democràtic de l'Estat i la defensa de la llengua, com a base de la Nació política, forma part d'aquesta preparació. Per això, es posen a disposició del conjunt de la societat civil catalana per fer un front comú en defensa dels nostres drets polítics i lingüístics com a comunitat nacional.

Amb aquest aquesta nova ofensiva, el Consell constata "una vegada més que el projecte de la construcció Nacional Espanyola se sustenta sobre el model d'assimilació I, per tant, té com a objectiu últim la desaparició de Catalunya com a Nació. L'única via realista de supervivència és esdevenir un Estat Independent. Només la constitució de la República Catalana Independent salvarà els nostres mots".

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  3. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  4. La CUP viatja a Escòcia amb la voluntat de sincronitzar les agendes independentistes
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  7. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  10. -Digueu-li al Professor Bacteri que s'hi posi...
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid