Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
tragedia del Tarajal
La VIII Marxa per la Dignitat es deslocalitza per la COVID

A Catalunya, almenys, una desena de concentracions recordaran la tragedia del Tarajal

05/02/2021 Drets i Llibertats

El 6 de febrer de 2014 va marcar un abans i un després en la política migratòria de país. A 07:40h, entre pilotes de goma i gasos lacrimògens, es va arrabassar la vida i es van ofegar els somnis d’almenys, 14 persones que intentaven creuar la frontera nedant fins a la platja del Tarajal, Ceuta.

Des d'aquest mateix any es realitza a Ceuta la Marxa per la Dignitat, un acte que reuneix centenars de persones i que aquest any suma més de 250 suports, en record de totes les persones que van morir aquell dia i de totes aquelles que moren diàriament a causa de la cruenta realitat de les fronteres i de les polítiques migratòries. És un acte de denúncia davant les devolucions en calent, les devolucions exprés i la vulneració sistemàtica de Drets Humans a la Frontera Sud Espanyola.

Davant la realitat de la COVID, aquest any no es podrà realitzar la multitudinària concentració a Ceuta. Per això, l'equip organitzatiu de la VIII Marxa per la Dignitat porta mesos plantejant alternatives perquè es realitzin accions, símbols i gestos des de diferents ciutats sota el lema "Davant de les polítiques de mort: Memòria, vida i drets".

Divendres 5 de febrer a les 19:00 h es realitzarà una taula rodona per streaming des del Facebook de la Marxa per la Dignitat: @VIIIMARCHAPORLADIGNIDAD, que en algunes ciutats també es retransmetrà en espais públics.

El dissabte 6 de febrer a les 12:00 h es faran manifestacions, concentracions i actes amb lectura de manifestos en diverses ciutats d'Espanya i, fins i tot, d'altres països. Sempre respectant i complint en tot moment les mesures sanitàries i protocols de seguretat corresponents. Pot consultar-se en quines ciutats es realitzaran els actes en el següent mapa que s'anirà actualitzant cada dia amb més informació: bit.ly/mapatarajal2021

A Catalunya, la VIII Marxa per la Dignitat tindrà accions en almenys una desena de localitats: Badalona, Cubelles, Girona, Mataró, Olot, Reus, Sant Pere de Ribes, Sitges, Tarragona, Vilanova, entre d'altres


Seguiment: Streaming de Facebook i diverses ciutats (veure en mapa en línia: bit.ly/mapatarajal2021)

Dissabte 6 de febrer a les 12h
Badalona - Platja d'el coco
Cubelles- Davant de l'Ajuntament
Girona - Pont de Pedra
Olot - Firal Petit
Reus - Plaça de la Farinera Sant Pere de Ribes - Davant de l'Ajuntament
Sitges - Davant de l'Ajuntament
Tarragona - Plaça Corsini
Vilanova i la Geltrú - Plaça de la Vila


Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid