Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Teatre
Es publica el 'Teatre Complet' de Rossend Arús i Arderiu, autor republicà i catalanista del XIX

Aquest mes s'ha publicat el IV volum del 'Teatre Complet' de Rossend Arús i Arderiu (Barcelona, 1844-1891), autor republicà, maçó i catalanista del XIX, que compta amb una versió lliure descarregable en PDF dels quatres volums

17/02/2021 Cultura

El primer volum del Teatre Complet de Rossend Arús va aparèixer el desembre de 2019 en versió digital, oberta i accessible a Publicacions de la URV, i en paper. Recentment es va publicar el darrer volum (I, II, III i IV) que recull l'obra teatral completa d'Arús.

El primer volum, que inclou obres teatrals d'aquesta autor dels anys 1865 fins la Restauració borbònica, compta amb un llarg estudi introductori –més de seixanta pàgines– de Magí Sunyer Molné, professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, en què descriu el conjunt representatiu del teatre menys conegut del Vuit-cents català, la de les societats d’aficionats i la que divertia el públic menestral i obrer. Del conjunt d'aquestes obres cal subratllar el teatre de combat polític d'Arús, amb títols com Lo primer anys republicà, Mai més monarquia! o Viva la Federal!, o bé obres de denúncia social com Lladres de ciutat.

Sunyer en destaca també la importància dels drames realistes contemporanis i en prosa d'Arús, en l’escriptura dels quals va ser pioner, així com el teatre de màgia, les comèdies costumistes, el pastorets o les obres que denunciaven la corrupció i el caciquisme de la Restauració.

Valora
Vídeos
Rossend Arús i Arderiu. Teatre complet I
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid