Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ni presos ni exiliats
El Ple de l'Ajuntament de Sant Just demana l'arxivament de la causa contra els manifestants de la Jonquera

La moció presentada per ERC va comptar amb el suport de la CUP, Junts Sant Just-Alcaldia Republicana i un regidor no adscrit. El PSC va votar en contra i Movem es va abstenir. També defensa, una llei d'amnistia per a les gairebé 2.900 persones represaliades en la causa general contra l’independentisme perquè és l’única solució col·lectiva i, sobretot, per poder afrontar la resolució política del conflicte que ens porta a aqueta situació.

30/01/2021 Drets i Llibertats

El grup municipal d'ERC va presentar la moció d'urgència, ja que dos veïns del poble son investigats en aquesta causa i han declarat aquest divendres  als jutjats de Figueres, juntament amb altres persones de diverses localitats d'arreu dels Paísos Catalans. En aquesta causa més 250 persones són investigades per delictes contra la seguretat vial, desordres públics i danys, i s'enfronten a peticions de penes de fins a sis anys de presó.

La moció aprovada al Plenari de l'Ajuntament de Sant Just Desvern denuncia "la manca de garanties processals d’aquest sumari (interrogatoris massius sense evidències, abús del secret de sumari, acusacions no fonamentades, tergiversació dels fets, filtracions interessades a la premsa amb un sumari secret), valent-se de lleis que només protegeixen l’arbitrarietat i posen en perill la llibertat de les persones compromeses".

Aixi com també, que aquestes "males praxis, abusos de poder i vulneracions han estat freqüents en els darrers temps en les causes judicials contra l’independentisme o els moviments solidaris aplicant el dret penal de l’enemic a totes elles. En són clars exemples els casos de la Tamara Carrasco, dels CDR’s detinguts el 23 de setembre, del Dani Gallardo a Madrid i de les 194 persones detingudes a Catalunya per les protestes post-sentència, entre d’altres".

En aquesta línia la CUP impulsa una moció al Consell Comarcal de l'Alt Penedès i als ajuntament de la comarca

La CUP també impulsa al Consell Comarcal de l'Alt Penedès una moció de suport als investigats pel tall de Tsunami Democràtic a la Jonquera el novembre del 2019. El coordinador de la formació al Penedès, Jordi Pujol, ha manifestat que vegueria compta amb 19 encausats  (11 del Baix Penedès, 7 del l'Alt Penedès i un de l'Anoia), i també presentaran mocions similars a tots els ajuntaments on tinguin representació per «denunciar la repressió de l'Estat contra l'independentisme».

Cal recordar durant la tardor del 2019, entre els dies 11 i 13 de novembre, milers de persones van exercir el seu dret a la llibertat d’expressió i de manifestació a l’autopista AP-7 al Pertús i, posteriorment, a Girona en protesta contra la sentència condemnatòria als líders independentistes empresonats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid