Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
especulació
Neix la plataforma "Salvem El Calderí" al Baix Vallès

Recentment, l’espai agrícola del Calderí a l’extrem sud del municipi de Mollet del Vallès, ha estat condemnat a mort per la decisió de l’ajuntament de la ciutat de canviar natura pel ciment d’un nou macrobarri per a més de 4000 persones. L’aprovació de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística (POUM) en aquest àmbit, que afecta una àrea de prop de 300.000 m2, suposarà la seva destrucció total i irreversible.

15/10/2020 Territori

Una diversitat de veus, del teixit associatiu, d’entitats, col·lectius, forces polítiques i persones a títol individual han manifestat ja públicament la seva oposició al "nou macrobarri per a més de 4000 persones". Davant d’això i perquè la història els ha demostrat que només des de la mobilització i la lluita unitària poden hem aconseguir aturar agressions similars comença a caminar la Plataforma  “Salvem El Calderí”, com un espai obert a les entitats, associacions, partits  i persones a títol individual amb la voluntat de defensar el que és un dels darrers espais agrícoles, exemple del que havia estat la plana vallesana i aturar aquesta nova operació especuladora  al Baix Vallès.

“Salvem el Calderí”, que properament endegarà el debat del seu pla de treball col·lectiu, ha volgut portar a terme aquesta setmana, una primera acció de protesta simbòlica començant la senyalització amb plafons, com a zona inundable de l’àrea de l’espai agrícola del Calderí on el poderós Consorci de la  Zona Franca de Barcelona de la mà de l’ajuntament de Mollet, vol bescanviar natura i terra fèrtil per ciment per executar la seva destrucció total i irreversible.

La senyalització, que s’anirà completant progressivament,  vol alertar i sensibilitzar la població i les administracions, de la irresponsabilitat que implica, a banda de la brutal agressió mediambiental a un espai d’especial valor mediambiental, la construcció de més de mil habitatges en una zona qualificada a tots els plans d’emergències com a zona inundable.

La plataforma ha fet una crida a totes les associacions, entitats, col·lectius, forces polítiques i persones a títol individual interessades a sumar-s’hi, col·laborar,  estar informades de les properes activitats i donar suport a la lluita per salvar aquest espai, la darrera zona agrícola connectada amb el teixit urbà de la ciutat i un dels pocs connectors biològics que ens queden entre els àmbits de Gallecs i del riu Besòs, 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid