Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Es convoca la 49a edició dels Premis Octubre

Els Premis Octubre, que es fan a Valencià des de 1973, tenen com a finalitat incentivar la literatura i el pensament des de diferents vessants

06/07/2020 Cultura
L’editorial Tres i Quatre torna a convocar els Premis Octubre. Enguany es tracta de la 49a edició d’una cita clau en la defensa i la promoció de la cultura catalana des del País Valencià, però sempre pensant en el conjunt dels Països Catalans.

Els Premis Octubre, que es porten a terme des de 1973, tenen com a finalitat incentivar la literatura i el pensament des de diferents vessants. De la mateixa manera que en les darreres convocatòries, hi ha quatre premis diferents: el Premi Joan Fuster d’Assaig, el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, el Premi Andròmina de Narrativa, i el Premi Pere Capellà de Teatre. El guanyador de cadascun d’ells serà escollit entre les obres inèdites rebudes i anunciat pel jurat corresponent la darrera setmana d’octubre. Aquest any els membres de cada jurat són:

-Premi Joan Fuster d’Assaig: Sebastià Carratalà, Ferran Garcia-Oliver, Mariona Lladonosa, Antoni Martí Monterde, i Joan Safont.

-Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia: Anna Ballbona, Anna Gual, Jordi Marrugat, Ricard Mirabete, i Pere Antoni Pons.

-Premi Andròmina de Narrativa: Borja Bagunyà, Manuel Baixauli, Margarida Casacuberta, Marina Porras i Anna Punsoda.

-Premi Pere Capellà de Teatre: Carles Batlle, Cristina Clemente, Francesc Foguet, Andreu Gomila, i Aina Tur.

A partir de l'any 1987 i fins avui, els Premis Octubre han esdevingut el colofó d'una setmana d'activitats culturals i de reflexió que transformen, per uns dies, la ciutat de València en motor de la cultura catalana.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid