Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Se celebren els 44 Premis Octubre 2015

Fins 151 obres han participat als Premis d'Octubre d'enguany: 73 de poesia, 59 de narrativa i 19 d’assaig. Enguany els Premis Octubre estaran dedicats a les figures de Ramon Llull i Ramon Muntaner, i comptarà amb els espectacles de Pep Bou, Toni Albà i Miquel Gil

18/10/2015 Cultura
Els Premis Octubre d'enguany compliran la seva 44enaedició i en el marc d’un espai modernista i focus econòmic de la ciutat de València. Des fa 44 anys aquests premis aporten reflexió crítica a la cultura catalana i moltes de les persones guardonades han estat autors i autores que s’han convertit posteriorment en personatges clau del pensament i creació literària.

El fet que la gala d’entrega dels premis es realitza aquest curs al Mercat Central de València significa “integrar en els Premis Octubre un nucli econòmic importantíssim de la nostra ciutat”, com ha expressat l’editora Laia Climent. Els Premis tenen la intenció de "treballar colze a colze amb l’economia del Mercat, d’aquesta ciutat, i en definitiva d’aquest país." L’editorial Tres i Quatre ha destacat el gran suport que ha rebut per part dels botiguers del Mercat. En aquest sentit, la nit dels Octubre,  arrelada a la ciutat de València, ha acollit tradicionalment a persones cabdals de la cultura.

Fins 151 obres han participat als Premis d'Octubre d'enguany: 73 de poesia, 59 de narrativa i 19 d’assaig. I el jurat està treballant per a la reunió de deliberació del divendres 30 d’octubre, quan s’informaran als guanyadors, al voltant de les 21h.

El proper 31 d’octubre es donaran els premis en el sopar habitual. Durant aquella nit es concedirà també el Premi Cívic a l’associació Per l’Horta pel seu treball compromès i constant.

D’altra banda, els Premis Octubre estaran dedicats a les figures de Ramon Llull i Ramon Muntaner, dos personatges clau de la nostra cultura. Els espectacles de Pep Bou, Toni Albà i Miquel Gil amenitzaran la nit, amb l’escriptor Màrius Serra que ens oferirà un concurs del seu tradicional “Enigmàrius” en directe.

 

Història dels Premis

El 1973 Edicions Tres i Quatre prenia el relleu del Premi 9 d'Octubre, organitzat per la Societat Coral El Micalet, que va gaudir d'una única convocatòria. En adoptar el guardó, la denominació canvia lleugerament: els Premis Octubre passaven a evocar la Revolució d'Octubre i simbòlicament encarnaven un esperit revolucionari i capdavanter de la cultura catalana al País Valencià.

El Premi Andròmina, està dotat amb 10.000 €. Molts d’aquests guanyadors han marcat l’estètica literària valenciana d’aquests darrers 44 anys, com ara Carmelina Sánchez-Cutillas, Joan Francesc Mira, Josep Lozano, Isa Tròlec o més recentment Raquel Ricart, Juli Alandes, Joan Olivares o Rafa Gomar.

El Premi Joan Fuster d’assaig, dotat amb 6.000€, ha estat concedit a persones tan emblemàtiques com Josep Vicent Marqués, Ernest Lluch, Josep Iborra o Joan Francesc Mira.

Finalment el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia està dotat de 3.000 € i l’han obtingut, entre d’altres, Joan Navarro, Salvador Jàfer o Teresa Pascual.

Els tiquets de la gala ja estan a la venda en la web www.tresiquatre.cat, en la llibreria Tres i Quatre, Ca Revolta, El Micalet i el Racó de la Corbella.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid