Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Organitzacions socials, de l’agroecologia, feministes i ecologistes llancen el manifest i demandes per posar "La vida al centre".

Les entitats impulsores fan una crida a col·lectius, entitats i a la ciutadania en general a signar aquest manifest per tal d’exigir que la sortida de la crisi sanitària tengui com a pilars fonamentals la justícia social, climàtica i ambiental i la cura del territori i les persones, com a base d’una nova economia.

09/05/2020 Política

"La crisi sistèmica i multidimensional que encaram posa de manifest la fragilitat del nostre sistema, per això, feim una aposta pel que, consideram, haurien de ser les vertaderes prioritats de la societat balear en base a la nostra interdependència i ecodependència". Amb aquest propòsit les entitats Terraferida, Amics de la Terra, APAEMA, GOB, Moviment Feminista de Mallorca, Extinction Rebellion, Lobby de Dones, Deixalles, Rezero, REASS, Mercat Social i Docents pel futur, han impulsat el manifest "La vida al centre" i una bateria de 76 propostes com a punt de partida en els àmbits que consideram essencials per al nou i urgent escenari de diversificació i transició socioecològica.

Consideren que calen actuacions urgents de rescat social, reduir les desigualtats, aturar les inèrcies destructives, decréixer en l’ús de recursos, atendre l’emergència climàtica, canviar els patrons actuals de producció, consum i desplaçaments, i desmercantilitzar la vida. "Per això cal deixar de creure que podrem superar aquesta situació perpetuant el mateix model socioeconòmic que ens ha duit fins aquí", afirmen 

"Ens cal i podem dibuixar i definir unes noves regles del joc econòmic, social, ecològic i polític. Un paradigma que posi al centre la vida, i en especial les demandes i els sabers de la cultura de les cures. Un paradigma en que els valors feministes siguin part de la resposta al que està passant, un paradigma basat en la justícia social i climàtica, l’amor a la vida, que entengui que depenem de la supervivència del planeta per sobreviure nosaltres, que garanteixi els drets fonamentals per a viure una vida digna des de la cooperació i el suport mutu, i que ens permeti convertir-nos en una comunitat més resilient."

Les entitats impulsores demanan, en primer lloc que es generi l’espai necessari de debat amb tots els actors socials, polítics i empresarials a través d’una taula de diàleg social ampliada. A partir d'aquí podrem garantir l'aprofundiment democràtic en la presa de decisions necessari per envestir una revisió dels pressupostos amb l’objectiu de reordenar prioritats i, posteriorment, reenfocar les polítiques per fer possible aquesta transició socioecològica que posi la vida al centre.

Apuntan que aquest és el punt de partida d'un procés que pretén recollir adhesions i nodrir encara més les propostes ara presentades per tot l'arc dels col·lectius, moviments socials i tercer sector de tota les illes per tal de conformar una base social àmplia i contribuir a construir una proposta de futur de les persones i per a les persones, atenent especialment les situacions de més vulnerabilitat social i ecològica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid