Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensions
El PNB impedeix un acord majoritari al Congrés de Diputats espanyol per la pujada de les pensions mínimes

Euskal Herria Bildu: "No entenem que davant un acord transversal i inèdit al Congrés  espanyol el PNB hagi fet fracassar l'opció de dignificar les pensions mínimes".

26/02/2020 Política

La negativa incomprensible de el PNB a permetre la votació de l'esmena transaccional acordada entre EH Bildu, PSOE i Unides Podem impedeix un acord majoritari al Congrés dels Diputats espanyol per la pujada de les pensions mínimes i les no contributives, malgrat comptar amb el vot favorable de la majoria de la Cambra i el suport de la majoria social basca.

El Grup Parlamentari Euskal Herria Bildu considera inexplicable actitud obstruccionista de el PNB per ampliar els drets dels i les pensionistes, en contra del que el moviment dels pensionistes bascos porta reivindicant als carrers des de fa dos anys. "S'ha perdut una oportunitat per fer un pas històric en la defensa dels drets i la dignitat de tots i totes les pensionistes. No entenem que davant d'un acord transversal i inèdit al Congrés el PNB hagi fet fracassar l'opció de dignificar les pensions mínimes, una demanda urgent i inajornable per a les persones pensionistes ", denuncien des EH Bildu.

L'esmena pactada entre els tres grups plantejava mesures per fer efectiva la pujada de les pensions mínimes i no contributives d'acord amb els criteris de la Carta Social Europea, tal com reclama el moviment de pensionistes. Aquesta esmena advocava també per prosseguir la reversió de les conseqüències de les reformes de pensions de l'PP i incloïa el compromís de el Govern d'Espanya amb la transferència de el règim econòmic de la Seguretat Social a les institucions basques.

La formació sobiranista basca lamenta que el PNB hagi desaprofitat l'oportunitat i hagi prioritzat els interessos partidistes per sobre dels interessos generals que suposarien la millora de les condicions de vida de milers de pensionistes. EH Bildu reitera el seu compromís de dur a les institucions les demandes de les persones pensionistes i d'anteposar els interessos de país per fer efectives les reivindicacions dels seus ciutadans.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid