Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 100 organitzacions insten a la ciutadania a sumar-se a la Vaga Mundial pel Clima
Els recents informes sobre l'estat de la biodiversitat del IPBES, que assenyalen que prop d'un milió d'espècies entre animals i plantes es troben a la vora de l'extinció com a conseqüència de les activitats humanes, i de l'informe de l'IPCC sobre l'increment de la temperatura mitjana global en 1,5 °C, alerten de la deterioració d'un gran nombre d'ecosistemes, tant terrestres com marins, així com del punt de no retorn enfront del canvi climàtic.

La humanitat s'enfronta a un dels seus majors reptes: la crisi climàtica. Una crisi, conseqüència directa del model de producció extractivista i consum globalitzat actuals, que posa en risc la nostra pròpia supervivència i la d'un gran nombre d'altres espècies i ecosistemes i impacta de manera injusta especialment en les poblacions més empobrides i vulnerables del món. No respondre amb suficient rapidesa i contundència a l'emergència climàtica i civilizatoria suposaria la mort i/o el malviure de milions de persones, a més de l'extinció de moltes espècies i, fins i tot, d'ecosistemes complets.

Les dades són contundents i el temps juga en contra. En el cas de la regió mediterrània, en la qual es troba la Península Ibèrica i que és una de les més vulnerables davant el canvi climàtic, si no es limita l'increment de la temperatura mitjana global en 1,5 °C les conseqüències per a les generacions presents i futures seran catastròfiques: onades de calor més intenses i prolongades, sequeres recurrents, desertificació, augment dels fenòmens meteorològics extrems, pèrdua de biodiversitat, falta de disponibilitat d'aigua potable i terres fèrtils, incendis més virulents, empobriment i augment de les desigualtats en qualsevol de les seves expressions, etc. Per tant, les diferents institucions europees, estatals, autonòmiques i locals han d'assumir la seva responsabilitat i estar a l'altura de les necessitats que exigeix aquest moment crucial de la Història. La lluita contra l'emergència climàtica no pot supeditar-se a una ideologia o color polític, deu ser assumida per tots els partits.

Per tot això, i en defensa del present i del futur, d'un planeta viu i d'un món just, les persones i col·lectius signants, entre els quals es troba Ecologistes en Acció, se sumen a la convocatòria internacional de Vaga Mundial pel Clima, del pròxim 27 de setembre, i insten a tota la societat (ciutadania, tots els actors socials, ambientals i sindicals) al fet que es mobilitzi i se sumi a la convocatòria de Vaga Mundial pel Clima, difonent i participant en les accions que s'estan convocant, que s'aniran precisant i que prendran molt diverses formes: manifestacions, vagues estudiantils i de consum, tancaments patronals d'entitats compromeses, mobilitzacions en els centres de treball i als carrers. Un gran crit comú i unitari en la lluita climàtica.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid