Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Ha de quedar clar que els esforços de l'Estat per inocular entre els independentistes el virus de la por no han servit per a res"
Espanya, davant del mirall
05/02/2019 Hemeroteca

Ja se’ls han emportat. L’Oriol Junqueras, la Carme Forcadell, el Jordi Turull, el Josep Rull, el Raül Romeva, la Dolors Bassa, el Quim Form, el Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart ja són a Madrid, on passaran els propers dies empresonats a Soto del Real i a Alcalá-Mecó. I el Tribunal Suprem ja ha fixat la data d’inici del judici: el 12 de febrer. D’aquí poc més de deu dies, 9 persones dignes, demòcrates i pacífiques hauran de defensar-se davant d’un tribunal per obeir al seu poble i haver posat urnes. I amb una acusació de rebel·lió sobre ells que, si no fos perquè no és cap broma, faria riure per absurda i surrealista.

Però aquest judici tan immensament injust hauria de servir no només per denunciar el comportament repressiu i antidemocràtic de l’Estat espanyol, sinó també per unir l’independentisme. Caldria entomar-lo com una doble oportunitat: aconseguir posar l’Estat davant del mirall i fer arribar el reflex a tota Europa; però també posar fi a les picabaralles entre els partits independentistes, i entre els seus líders. Els retrets entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, per exemple, no aporten res en un moment com l’actual.

Per això cal aprofitar-ho tot. També la vaga general, convocada finalment pel proper 7 de febrer. Ha de ser un èxit, i cal que es vegi tant a Catalunya com a fora. Ha de quedar clar que els catalans no es rendeixen davant de la repressió i que els esforços de l'Estat per inocular entre els independentistes el virus de la por no han servit per a res. I que Europa i el món vegin quina mena de país és Espanya. A Catalunya, molts ja ho sabem.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid