Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català

L'advocat no pot entrar a la comissaria de Girona on hi he els seus clients detinguts. Avui a les 20 hores hi ha convocada una manifestació de protesta per les detencions davant de la subdelegació del govern de Girona.

16/01/2019 Política

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP, i també ha arrestat 9 suposats membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i l'organització juvenil La Forja. El compte de Twitter de la CUP Nord-oriental ho han anunciat a les 8:29 quan s'han començat a fer les primeres detencions. Més endavant cap a les 10 del matí s'ha realitzat l'última detenció del matí (la del dependent de la xocoloteria "xocopunt" fet que ha obligat a tancar per un breu període de temps la botiga).

L'advocat dels detinguts Benet Salellas ha dit a RAC1 que es tracta d'una "detenció desproporcionada i injustificada per escarmentar". També ha explicat que la policia espanyola li ha negat l'entrada a la comissaria de Girona: "M’ha dit que no podia entrar fins que no parlés castellà".

Al migdia han començat a ser allibertats alguns dels detinguts. Tot i això avui a les 20 hores hi ha convocada una manifestació de protesta per les detencions davant de la subdelegació del govern de Girona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid