Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Els Reis d'Orient lliuren asfalt, fum i oli de motoral Consell de Mallorca

"La població de l'illa de Mallorca ha passat de 658.000 persones a 880.000 entre 1999 i 2018. Per contra aquest increment sols ha duit més i més asfalt, mentre el transport públic quedava estancat, es col·lapsava, es degradava i s'encaria de preu"

04/01/2019 Territori

Aquest matí,  la Plataforma Antiautopista ha fet arribar de mans dels Reis d'Orient una sèrie de regals a la seu del Consell de Mallorca, tots ells relacionats amb el model viari. Els Reis anaven acompanyats d'un seguici reial de membres de la Plataforma vestits amb les camisetes grogues amb el lema #AutopistaNo. Han fet arribar tres regals als responsables del Consell. El rei Melcior, ha portat una capsa plena d'enderrocs d'asfalt en al·lusió als que es produiran a les obres de l'autopista Llucmajor-Campos. El rei Gaspar ha aportat una llauna d'oli de motor, que simbolitza l'increment de la contaminació vinculat a l'ús de vehicles. El rei Baltasar ha dut una capsa amb fum, on portava gasos contaminants.

Els activistes han adjuntat als regals tres sobres: un per al president, Miquel Ensenyat; un per a la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido i un altre per al vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado. Els sobres contenien la lletra d'una versió satírica de La Balanguera (s'adjunta). Aquesta representació és una mostra de rebuig de la Plataforma, no només per la construcció de l'autopista Llucmajor­Campos, sinó a l'actual model de mobilitat de les Illes Balears.

Un model d'alt impacte i que aboca a Mallorca cap al col· lapse.

Hi ha xifres que posen de manifest que les polítiques de mobilitat basades exclusivament en el cotxe privat estan fracassant i a més són contradictòries amb el que la gent demana:

  1. 1.     Aquesta legislatura el Consell haurà gastat més de 200 milions d'euros construint noves autopistes i carreteres. Per contra, el Govern ha estat incapaç de fer ni 1 metre de tren ni tramvia.
  2. 2.     Els projectes viaris del Consell han arrasat desenes d'hectàrees de boscos i espais agraris ben conservats i s 'han expropiat centenars de finques. Per contra, han passat la legislatura cercant excuses per no protegir ni 1 m2 de territori modificant el Pla Territorial amb criteris de mobilitat i contenció de l'urbanisme més salvatge.
    1. 3.     Aquesta legislatura hem vist desfilar per París a representants de les Illes. L'Acord de París estableix mesures per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle a partir de l'any 2020. Per contra Mallorca entrarà al 2020 inaugurant autopistes i eliminant més de 2000 arbres sols entre Llucmajor i Campos.
    2. 4.     El Consell va prometre que seria la "legislatura de la transparència". Per contra veim com l'autopista Llucmajor-Campos, el projecte més car de la dècada, es va aprovar en una comissió, sense públic, sense possibilitat de fer al· legacions, sense que ningú pogués veure el projecte, sense penjar-lo a internet i mentit a la gent respecte a les seves dimensions. Fins i tot la reducció anunciada ha estat un artifici destinat a confondre a la gent.
    3. 5.     La població de l'illa de Mallorca ha passat de 658.000 persones a 880.000 entre 1999 i 2018. Per contra aquest increment sols ha duit més i més asfalt, mentre el transport públic quedava estancat, es col·lapsava, es degradava i s'encaria de preu.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid