Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
Carme Sansa, l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, Enric Larreula, la revista 'Enderrock' i Joan Soler i Amigó, Premis Nacionals Joan Coromines 2018
02/10/2018 Llengua
Aquest pròxim dissabte, dia 6 d’octubre, la Coordinadora d’Associacions  per la Llengua Catalana (CAL) celebrarà la XVII edició dels Premis Nacionals Joan Coromines. L’acte d’enguany tindrà lloc al Teatre Principal (carrer Francesc Layret 41) de la ciutat de Badalona, a partir de les 18:30h.
 
En la present edició, la CAL vol guardonar pel seu compromís en la defensa de la llengua i la cultura catalanes a l’actriu Carme Sansa i Albert, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’escriptor i dibuixant  Enric Larreula i Vidal, el grup editor de la revistaEnderrock i també l’escriptor badaloní Joan Soler i Amigó, a qui recaurà el guardó local.
 
L’acte serà amenitzat amb el recital de la cantant Anna Ferrer i inclourà, entre altres activitats, un homenatge pòstum a Patricia Gabancho i la commemoració de l’Any Fabra, a càrrec del periodista i escriptor Genís Sinca.
 
Els Premis Nacionals Joan Coromines, que s’atorguen des de l’any 2002 en record al lingüista català, tenen per objectiu reconèixer aquelles persones, entitats o empreses que s’han destacat pel seu treball i implicació en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a continuar actuant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat com a poble.
 
A hores d’ara s’han celebrat disset edicions dels Premis, totes elles a diferents poblacions dels Països Catalans, durant els quals s’han guardonat més de 50 personalitats, associacions, mitjans i empreses que, bé sigui a partir d’un fet puntual o per la seva trajectòria, són mereixedors d’aquest reconeixement.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid