Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
La Plataforma per la Llengua i TV3 presenten el documental "L’Alguer: un pentagrama com un carrer"

L’audiovisual, que es va projectar al festival Docs Barcelona, s’estrenarà per televisió el proper dimarts 19 de juny al programa Sense Ficció.

05/06/2018 Comunicació

La Plataforma per la Llengua i Televisió de Catalunya us conviden, aquest dimecres, 6 de juny, a les 12.00 del migdia, als Cinemes Girona de Barcelona (carrer Girona, 176) a la prestrena del documental «L’Alguer: un pentagrama com un carrer». Aquest projecte, impulsat per l’ONG del català, s’emetrà al programa Sense Ficció de TV3 el proper dimarts 19 de juny.

Sinopsi:
 

Pot la música salvar una llengua? Aquesta és la pregunta que ha servit com a punt de partida per al documental «L'Alguer: un pentagrama com un carrer», dirigit per Roger Cassany i produït per la Plataforma per la Llengua. La presència de la llenguacatalana a la ciutat de l'Alguer ha disminuït de manera preocupant durant els darrers cinquanta anys i la transmissió de pares a fills s'ha perdut gairebé per complet. Les cançons són l'única excepció, l'únic àmbit en què els algueresos utilitzen majoritàriament el català i, per tant, la gran esperança perrevifar l'ús de la llengua a la ciutat.

El documental, gestat en paral·lel amb el llibre-disc «Mans manetes. Paraules, cançons i veus de minyons de l'Alguer», ens mostra l'experiència viscuda pels músics i el cor d'infants durant la gravació i producció d'aquest projecte musical. També vol servir per descobrir la situació de la llengua catalana a la ciutat sarda i per fer-ne prendre consciència. Amb aquestes iniciatives, a més d'homenatjar la cultura algueresa i d'oferir productes en català per als seus habitants, l'ONG del català també vol arribar arreu dels territoris del domini lingüístic.
Durada: 66 minuts.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid