Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
La Patum 2018 es vesteix de groc per la llibertat

La podeu seguir en directe per internet a la pàgina oficial de la Patum i també a l'etiqueta de Twitter #patum.  Tot el programa d'actes, aquí. Dijous i diumenge es podrà seguir en directe des de la pantalla gegant instal·lada a la plaça Viladomat de Berga. La Xarxa (Xarxa Audiovisual local) retransmetrà a tota Catalunya el primer i segon salt de la Patum completa dijous

30/05/2018 Cultura
Aquest midia la pluja ha endarrerit el començament de la Patum, tot i així el so del repic de tabal: pa-tum, pa-tum ha fet plegar els paraïgues i la festa s'ha obert pas.
La Patum 2018 esdevindrà un clam per la llibertat. La plaça de Sant Pere de Berga s'ha vestit de groc amb una trentena de llaços. Amb aquesta línia, també s'ha sumat  la decisió del Patronat de la Patum de que l'àliga dugui clavells grocs. S'han convidat als familiars dels polítics a la celebració i en l'acte de lliurament dels títols de Patumaire d'Honor, se'ls hi lliurarà un reconeixement.
Els missatges de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart des de la presó per als patumaires

Aquí Berga s'hs fet ressò de les cartes  de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ue han enviat, des de la presó de Soto del Real, un missatge adreçat a tots els patumaires. Tots dos van ser a la Patum 2017, gaudint del Corpus. Sànchez fins i tot va saltar de ple. El fins fa poques setmanes president de l’Assemblea defineix en la carta oberta que el salt de ple va ser “el moment més intens i emotiu de totes les festes populars que he viscut”.
Els missatges de Sànchez i Cuixart van ser llegits aquest dimarts a la plaça de Sant Pere, en la concentració habitual que cada tarda organitzen l’ANC i Òmnium per reivindicar l’existència de presos polítics. Sànchez lamenta que “el jutge Llarena” li impedeixi “reincidir com a ple en un dels salts del 2018″. Malgrat tot, l’expresident de l’ANC confirma que hi serà, “d’esperit”, des de la seva cel·la de Soto del Real. (La carta de Jordi Sànchez i la de carta de Jordi Cuixart)

La Patum és una de les festes de Corpus més emblemàtiques i mítiques del calendari català.
Durant aquests cinc dies, els plens, el tabal, els gegants, l'àliga, la guita, els nans i la resta de comparses, juntament amb berguedans i forasters, ballen al ritme frenètic de tot un poble. Tot i que molt possiblement la Patum arranca abans, els primers indicis escrits de la festa berguedana es remunten a la baixa Edat Mitjana i estan lligats a la processó de Corpus. (La Patum - Festes.org)

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid