Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Migrants i Refugiats
Clam a Barcelona contra la Llei d'estrangeria

Denuncien "un racisme institucional" plasmat en fets com que "les administracions no compleixin les seves pròpies lleis com la de l'empadronament o que les mocions municipals i parlamentàries sobre acollida, papers sense contracte, padró sense domicili, siguin paper mullat".

27/05/2018 Drets i Llibertats

Aquest migdia, els carrers de Barcelona han viscut una nova protesta per reivindicar els drets dels refugiats i migrants. Les tancades a l'antiga seu de l'Escola Massana al barri del Raval de Barcelona, a l'Església del Sagrat Cor i des de fa uns dies a Badalona havien convocat la protesta sota el lema "Tancada per Drets".

La Marxa ha començat a la plaça de Catalunya, on s'havien aplegat les columnes que arribaven de  Vallcarca, la Vila de Gràcia, el Poble-sec i Sants, per baixar tothom plegat cap a les Rambles fins al monument a Colom i les Drassanes, i pujar per la rambla del Raval i el carrer del Carme fins acabar el recorregut a l'Escola Massana.

Són veïnes i veïns discriminades per la Llei d'Estrangeria i el racisme institucional. Persones que es troben sense papers per la pràctica impossibilitat d'aconseguir un contracte de treball d'un any de durada, milers de famílies no poden reagrupar-se o han de romandre en la clandestinitat per l'enorme dificultat d'aconseguir una nòmina o un lloguer que compleixi els requisits. 

Cal recordar que el passat 28 de gener es va fer una trobada a l'església del Pi,  com a marc de referència la tancada de migrants que va tenir lloc en aquest i altres deu recintes religiosos durant 47 dies de l'any 2001. De nou, amb el referent d'aquelles tancades, ara el moviment ha decidit tancar-se de nou per denunciar "un racisme institucional" plasmat en fets com que "les administracions no compleixin les seves pròpies lleis com la de l'empadronament o que les mocions municipals i parlamentàries sobre acollida, papers sense contracte, padró sense domicili, siguin paper mullat".

Sanitat atendrà "tots els ciutadans" malgrat la suspensió de la llei d'universalitat

La directora d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut) de la Generalitat, Cristina Nadal, va anunciar fa un mes que el sistema sanitari català "continuarà atenent tots els ciutadans" malgrat la suspensió de la llei d'universalitat de l'atenció sanitària.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid