Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La família suposadament agredida de Balsareny és una parella coneguda al Bages per les seves simpaties amb l'ultradreta

La família de Balsareny amb qui van parlar ahir Xavier Garcia Albiol i Mariano Rajoy per "l'atac a casa seva" és una coneguda parella simpatitzant de l'ultradreta del Bages que fa un mes va denunciar un veí per agredir el seu fill  per arrencar cartells independentistes. Poc després, el 22 de novembre, la suposada víctima de Balsareny va ser l'autor de diversos insults que van rebre uns excursionistes.

03/12/2017 Política

Ahir Xavier Garcia Albiol i Mariano Rajoy van parlar per telèfon amb una família que "havia estat atacada" per tenir la bandera espanyola penjada al balcó quan algú va cremar l'alfombra del portal del seu bloc de pisos (de fet ningú va cremar la seva casa i la seva bandera espanyola està intacta tot i que sembla que algú va intentar cremar-la). Fa un mes la mateixa família va denunciar una suposada agressió a un dels seus fills per arrencar cartells independentistes del CDR de Balsareny (l'home acusat d'agredir el nen ha denunciat el menor per danys a casa seva). I poc després, fa 15 dies, la suposada víctima de Balsareny va ser l'autor de diversos insults que van rebre uns excursionistes.

Segons diverses fonts (i vàries fotografies que es poden veure als seus perfils de facebook) els pares d'aquesta família són simpatitzants de l'extrema dreta (se'ls relaciona amb l'organització feixista "Hermandad Hermanos Cruzados" organització responsable d'un assalt violent el 2015 a un centre de menors al Bages, que va acabar amb 3 detinguts per incitació a l'odi). A més a més per les xarxes socials està circulant la informació que "l'agredit" té antecedents. Ha estat a la presó i té a mig poble amenaçat". També, segons publica Nació Digital, la suposada víctima de l'incendi de Balsareny crema estelades i assetja la família de l'alcalde.

Consultant el perfil (obert) de facebook de la família suposadament "agredida" (Jordi Cervantes Rodríguez El farru i Cristina Arias Maya) es poden veure diverses fotografies de la parella participant en concentracions ultradretanes. Finalment cal afegir que la parella ha agafat bastant protagonisme als mitjans de comunicació espanyols (en part gràcies a fotografies i notes enviades als mitjans pel PP) on han fet diverses entrevistes. Algunes declaracions han estat desafortunades com la que es pot sentir al minut 4 d'aquest programa d'Antena 3 on Cristina Arias es confon i afirma que pertanyen a una associació que es dedica "al maltrato de la mujer, al maltrato animal, al maltrato infantil..". En aquesta entrevista d'Antena 3 Arias afirma que no és d'ultradreta tot i que a més a més de les fotografies publicades s'ha pogut comprovar que col·laborava amb la pàgina ultra de facebook Los Españoles Primero que administrava amb Jaime Vizern López (a la 8ª imatge d'aquesta notícia es pot veure un comentari de Vizern on anomena "compañeros" els "agredits"). Un altre membre de la colla dels ultres de Balsareny anomenat Raúl Macià Pastor properament serà jutjat per atacar un rètol independentista a Sallent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid