Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Concentració als jutjats de Lleida en suport al militant de Poble Lliure, Ferran Dalmau

Poble Lliure ha fet una crida a la mobilització en suport a Ferran Dalmau convocant una concentració davant dels jutjats de Lleida a les 9.30h. el proper dijous. Dalmau és el segon dels quatre encausats que declararà en seu judicial. Toni Casserras ho va fer el passat 10 d'octubre

15/10/2017 Política

La Crida per Lleida-CUP ha manifestat el seu suport incondicional a Ferran Dalmau, veí de Lleida, membre de la formació i de l’organització independentista Poble Lliure, davant de la causa que ha obert la Fiscalia de l’Estat a l’Audiència Nacional espanyola contra ell, Guillem Fuster, Toni Casserras i Albert Botran (diputat de la CUP al Parlament).

La Fiscalia de l’Estat els cita com a investigats per «enaltiment del terrorisme», arran d’un acte de record a l’històric militant independentista Julià Babia, el passat febrer a Castelló de Farfanya (la Noguera).

Per a la Crida, aquesta actuació judicial és una nova i flagrant mostra d’atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió, que posa un cop més de manifest el caràcter intrínsecament autoritari i demofòbic de l’estat espanyol, i que cal emmarcar-la en el context d’espiral repressiva que viu aquests dies el nostre poble.

En declaracions del portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, “l’Estat actua contra Poble Lliure per una causa descontextualitzada i acomplexada amb l’independentisme dels anys 70 i 80 per tal de criminalitzar, també a dia d’avui, l’independentisme transversal que està guanyant els carrers d’aquest país.”

L’organització creu que aquesta denúncia i l’actitud de la Fiscalia i l’Audiència Nacional cal emmarcar-les en el context d’espiral repressiva que viu aquests dies el poble català. Fuster afirma que ”saben que no podran aturar la República Catalana amb arguments polítics i han optat per l’estratègia autoritària de la por i la persecució, centrant-se en aquest cas en Poble Lliure, una organització inequívocament independentista i revolucionària que recull l’herència de més de 30 anys de lluita popular per l’alliberament del nostre país”.

Fuster considera aquestes actuacions jurídico-repressives “una nova i flagrant mostra d’atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió que posa un cop més de manifest el caràcter intrínsecament autoritari i demofòbic de l’estat espanyol”. Davant d’això, l’organització ha anunciat que defensarà públicament i allà on calgui els seus posicionaments i els principis polítics de l’independentisme d’esquerres. “No ens faran callar ni ens aturaran”, ha conclòs.

Davant dels fets l’organització ha fet una crida al conjunt de les forces polítiques democràtiques catalanes, a les entitats sobiranistes i als col.lectius socials i populars a expressar la seva solidaritat amb els companys encausats. Finalment, Poble Lliure constata de nou que “l’única via cap a la democràcia és la independència”, ja que “l’Estat Espanyol hereu del franquisme és irreformable sense una veritable ruptura democràtica que ara tenim a les nostres mans”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid