Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En el record
Homenatge al militant independentista Julià Babia a Castelló de Farfanya

Julià Babia, que fou militant de l’MDT, va morir en accident de trànsit en aquesta població de la Noguera. A l’acte de record, organitzat per Poble Lliure, hi participa el diputat de la CUP Albert Botran.

07/02/2017 Història

L’Assemblea Territorial de Poble Lliure a Ponent ha organitzat, el proper dissabte 11 de febrer, un l’acte en memòria i record del militant independentista Julià Babia i Privat, que  el 9 de febrer de 1987 va morir accidentalment a Castelló de Farfanya.

A finals dels setanta, Babia va participar en la fundació dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) i amb la constitució d’Independentistes dels Països Catalans (IPC), i més tard impulsà el Moviment Independentista del Bages i la Trobada Independentista d’Artés, en què s’assentaren les bases per a la creació del Moviment en Defensa de la Terra (MDT), on acabaria militant fins la seva mort.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 11 de febrer a les 12h del migdia a la Serra de l’Horta, a pocs metres del punt quilomètric on tingué lloc el tràgic accident i comptarà amb la participació del músic i militant independentista Marcel Casellas i les intervencions d’Albert Botran (diputat de la CUP) i d’antics amics com Toni Casserres (company seu a l’MDT) i Josep Maria Cervelló (ex militant dels CSPC).

L’acte de Castelló de Farfanya serà el primer que organitza a la Noguera Poble Lliure, organització successora de l’MDT, que es va presentar a Ponent el passat mes d’octubre en un  acte a Lleida i que a nivell de política institucional participa a la CUP, dins de la qual agrupa els sectors de l’esquerra independentista més obertament partidaris de la unitat d’acció amb la resta de partits i entitats independentistes.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  8. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  9. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  10. Comunicat del Triangle Blau Àustria en motiu del traspàs de la Neus Català
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid