Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
D’informacions, revolucions i somriures
18/09/2017 Josep A. Vilalta
Per Josep A. Vilalta, militant de la CUP a Torà Per Josep A. Vilalta, militant de la CUP a Torà

Per Josep A. Vilalta, militant de la CUP a Torà

“La informació, una eina de la revolució” és el títol d’un article publicat i republicat en diverses ocasions durant els anys vuitanta del segle passat i que en els moments actuals potser convé recordar, en part pel caire clandestí de la seva impressió i posterior difusió, que enllaça plenament amb la moda vintage dictada per l’oximorònica justícia espanyola, en part per la vigència del missatge principal d’aquell text, que no era altre que la necessitat de disposar de la màxima informació i el més rigorosa possible a l’hora d’actuar políticament amb les eines que en cada moment siguin més eficaces.

Que avui m’hagi vingut a la memòria aquell breu escrit fotocopiat d’estranquis fa trenta anys no respon -o com a mínim no només- al caràcter nostalgicot de qui signa aquestes ratlles, que a voltes no pot evitar mirar enrere i recordar els anys en que l’independentisme era tractat com un exotisme per la major part de la gent d’aquest país, catalanistes inclosos, sinó per alguns missatges que aquests dies circulen per les xarxes, en alguns casos camuflats enmig de l’allau d’informació i d’opinió que genera la situació política d’aquest (tros de) país.

Un dels missatges anònims que corre per whatsapp: “CaixaBank demà dilluns bloquejarà els comptes de la Generalitat, fent el joc al govern del PP. No ho podem permetre ni fer com si res. Cal que donem una lliçó a CaixaBank. Per això, totes aquelles persones que sou clientes demà col·laboreu amb una retirada massiva d'efectiu. Ni que siguin 100€ per cap, col·lapsarem la Caixa. #BoicotalaCaixa. Passa-ho”. Segur que a més d’un en llegir-lo se li han obert més d’un interrogant, tant respecte a la veracitat de la informació com a quina ha de ser la resposta més eficaç. Davant la evidència que la Caixa és posiciona contra el procés d’independència de Catalunya –ves quin descobriment!- la solució passa per a treure’n els diners –cert- però... per a portar-los on? Cal més informació per a sortir del foc sense caure a les brases, tant a l’hora de canviar de banc, com de companyia telefònica  -bueno, Movistar, pues molt bé, pues adiós- o de qualsevol altra empresa que vulgui els nostres calés i que al mateix temps es posicioni contra els nostres drets, contra qualsevol tipus de drets, i cal, sobretot, coordinació per a que la resposta popular sigui efectiva.

Si volem sobreviure com a país caldrà que democràcia catalana resisteixi amb totes les seves forces els atacs que l’Estat espanyol i els seus aliats ens adreçaran des de tots els fronts. Si volem guanyar la guerra –no s’exciti, senyoria, que no parlo de cap enfrontament armat- cal que tothom estigui a punt. A partir del dia en que es proclami la independència -ja sigui quan finalitzi el recompte de vots del referèndum i el tingui un vot més que el No o abans si l’Estat impedeix el lliure desenvolupament de la votació- caldrà anar-hi, anar-hi i anar-hi, tossudament i coordinats, per a colpejar allà on puguem debilitar més els pilars del sistema dominant.

Després, quan ens en sortim, serà el moment de passar comptes, amb tota la informació de què disposem i amb un somriure d’orella a orella, no amb els que defensin democràticament la seva posició contrària a la independència, tan legítima com la nostra, sinó amb els que abusant de les seves posicions de poder (polític, judicial, policíac, econòmic) pretenen impedir-nos que exercim el legítim dret a l’autodeterminació mitjançant una eina tan revolucionària i subversiva com una papereta de vot.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid