Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
EL GOB considera una vergonya que s'aprovi per unanimitat una autopista/desdoblament «de les de sempre»

El GOB recorda que s'incompleix el compromís de ruptura amb les velles polítiques i que "La ruptura no és maquillatge és creativitat. Noves solucions per a vells problemes. No més carreteres"

06/07/2017 Territori

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) considera inadmissible que els partits que formen govern amb el PSOE al Consell, PODEM i MES avalin aquest projecte destructor i que siguin tan incoherents amb el seu discurs de canvi.

Avui el Consell de Mallorca fet pública l'aprovació per unanimitat a la comissió informativa del projecte de prolongació de l'autopista Palma-Llucmajor fins a Campos. Amb les modificacions, parlen de desdoblament per comptes d'autopista, redueixen mitjaneres, fan passos soterrats i en definitiva redueixen consum de territori, però es continua donant resposta a una manera d'entendre la mobilitat a Mallorca que continua sacrificant territori per a infraestructures pensades per donar resposta al parc de vehicles (privats i de lloguer) que envaeixen les carreteres de Mallorca, especialment els mesos d'estiu.

NO accepten les al·legacions del GOB

Segons ha indicat l'entitat ecologista en una nota al seu web "El Consell manté el discurs que s'han acceptat totes les al·legacions del GOB i al nostre entendre és una manera de falsejar la realitat per evitar conflicte. El GOB va presentar al·legacions al projecte presentat pel Partit Popular. En aquestes al·legacions, el GOB demanava la retirada del projecte i ho motivava a partir dels impactes que generaria aquesta infraestructura."

En aquest sentit, el GOB ha recordat que el Consell diu que ha acceptat les nostres al·legacions perquè ha intentat minimitzar els impactes que havien denunciat des del grup ecologista "obviant que la nostra principal petició era la retirada del projecte. No negociàvem la minimització dels impactes, argumentàvem la nostra oposició total i rotunda al projecte. Hi ha una diferència substancial."

Per als ecologistes de les Illes "Del projecte actual, no hi ha hagut possibilitat de presentar al·legacions, malgrat que sí que, tot d'una que la informació va sortir a premsa, vàrem demanar una reunió a la Consellera per conèixer el projecte, que ens va ser mostrat però que no hem pogut estudiar perquè no n'hem tengut còpia ni s'ha exposat públicament a cap dels mitjans dels que disposa el Consell."

El mateix model expansionista de PP-UM

El projecte Llucmajor-Campos implica reprendre un projecte polèmic que fa quinze anys va generar una important oposició i mobilització social - aquest projecte ja fou motiu d'una intensa campanya de mobilització social que va aconseguir l’aturada del projecte el 1999, amb prop de 25.000 al·legacions. A més el traçat proposat continua implicant greus impactes i un elevat consum de territori.

Per al GOB "El projecte, malgrat el maquillatge, té la clara intenció de continuar amb un model de mobilitat insostenible, que prioritza el transport privat per carretera, obviant la possibilitat de cercar propostes realment novedoses d'altres maneres d'entendre la mobilitat, solucionant així un problema derivat de la mala planificació territorial que ha generat uns brutals creixements urbanístics als nuclis costaners del migjorn (Cala d’Or, Cala Figuera, Cala Santanyí, s’Almunia, sa Colònia de Sant Jordi o sa Ràpita) o de l’interior (les urbanització fantasma de Campos: Dalt sa Ràpita, sa Vinyola o El Paraíso). La solució no ha de passar per donar les mateixes respostes de sempre."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid