Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
especulació
El GOB torna a denunciar a Demarcació de Costes la irregularitat en el procés d'autorització d'instal·lacions temporals a les platges

L'any passat ja ho va denunciar a la pròpia administració perifèrica, obtenint per resposta que «sempre s'havia fet així».
Podria significar una situació de prevaricació administrativa.

18/03/2017 Territori

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha tornat a presentar al·legacions a les nombroses sol·licituds efectuades per particulars i empreses davant la Demarcació de Costes per a ocupacions, instal·lacions i activitats de serveis de temporada en les platges i costes de les Illes Balears.

En les al·legacions el GOB sol·licita que no s’atorgui l’autorització d’aquestes explotacions de serveis de temporada perquè no se segueix el procediment establert segons la Llei de Costes i el seu Reglament.

S'incompleix el previst a l’article 155.1 del Reglament General de Costes, el qual prescriu que quan es tracta d’activitats de serveis, s’han de respectar els principis de publicitat, imparcialitat, transparència i concurrència pública, i que per això s’hauria de convocar un concurs amb la forma prevista a l’article 158.1 del mateix Reglament de Costes, i no atorgar-se l’explotació directament al sol·licitant.

De totes formes el més sorprenent es que anualment s’autoritzin centenars d’ocupacions i activitats a particulars i persones jurídiques contravenint el disposat a l’article 113.8 de l’actual Reglament de Costes i l’ article 111.8 de l’anterior reglament, on s’especifica que solament es poden autoritzar serveis de temporada en les platges i costes, previ concurs i licitació pública, en els casos que els Ajuntaments no hagin presentat les seves sol·licituds en el terminis establerts i en la forma correcta.

Aquesta actuació de presumpta irregularitat en el procediment se ve donant des de l’entrada en vigor de Llei de Costes de 1988 i s’ha pogut observar clarament des de l’any 2015, perquè, segons el nou Reglament de Costes, aquests tipus de sol·licituds d’activitats i instal·lacions s’han de posar a informació quan la seva durada sigui superior a una temporada.

Resulta paradoxal que, els Ajuntaments, quan no ho exploten directament, estiguin obligats a treure a concurs tots els serveis autoritzats, mentre que els mateixos serveis directament sol·licitats a Demarcació de Costes s'atorguin directament sense concurs.

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid