x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Drassanes per la República Catalana impulsa el debat per fomentar els valors republicans

Drassanes sempre ha defensat que no s’ha d’ajornar el debat sobre "el model d'estat que volem atès que ha de ser l’eina per construir una República que doni resposta a les necessitats i les esperances del nostre poble, amb una Constitució feta de baix a dalt en la qual estiguin blindats tots els drets i les llibertats".

09/07/2017 Drets i Llibertats

Drassanes per la República Catalana ha elaborat un document “Dossier sobre la República Catalana Independent”, que serveixi de punt partida per a aportar idees sobre els valors que "fonamenten la República, les ca­racterístiques pròpies de l’acció política republicana, els drets universals que hauria d’incorporar la República Catalana i sobre la República que volem: democràtica, popular i federativa. L’hi hem incorporat també un annex amb una proposta no exhaustiva de «Bases constitucionals i drets fonamentals» de la República Catalana independent".

L'entitat considera que "ara tenim l'oportunitat de definir -en un exercici efectiu de democràcia popular- el model de país i institucional que volem, amb unes noves bases i formes de relació social i de poder per a una societat més lliure que es projecta cap el futur i que pren forma -ara i aquí- d'una revolució pacífica i democràtica".

Remarca que cal estar preparats pel "procés constituent, que s'iniciarà un cop guanyem el referèndum d'autodeterminació l'1 d'octubre, ens ha de dur a l'aprovació de la nova Constitució de la República Catalana independent. Creiem que aquest debat ha d'anar acompanyat d'un aprofundiment en el coneixement dels valors republicans, i, també, d’una voluntat d’implementació en les relacions socials com a base del nou estat".

Recorda que des del moment de la seva fundació els objectius polítics de Drassanes han estat tres: la celebració d’un Referèndum d’autodeterminació, la defensa de la República com a forma natural del nou estat i la defensa d'un Procés Constituent amb una significativa participació ciutadana.

En aquesta línia, Drassanes sempre ha defensat que no s’ha d’ajornar el debat sobre "el model d'estat que volem atès que ha de ser l’eina per construir una República que doni resposta a les necessitats i les esperances del nostre poble, amb una Constitució feta de baix a dalt en la qual estiguin blindats tots els drets i les llibertats".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid