x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rif
Vaga de fam a Vic pels presos en les protestes del Rif
19/06/2017 Internacional
Kamal Baitaha va iniciar diumenge una vaga de fam a Vic per exigir l'alliberament dels rifenys empresonats durant les darreres setmanes per les protestes contra la corrupció i els drets nacionals i socials del Rif al Marroc. Les protestes que es porten a terme des de la tardor passada al Rif han anat seguides de la militarització, repressió i una llarga llista d'empresonaments.

El vaguista de fam solidari, Kamal Baitaha, té 37 anys i ha fet tres dies de dejuni. Des de la plaça del mercat de Vic reclama que el govern marroquí aturi la repressió al Rif i que es millorin les condicions socials de pobresa en què viuen els habitants d'aquest nació amaziga.

Justament diumenge es va dur a terme una manifestació a Vic per mostrar la solidaritat de la comarca amb la revolta rifenya i denunciar la repressió del règim marroquí. En finalitzar la manifestació s'hi va llegir un escrit que exposava que "Volem la independència, per independitzar-nos de la repressió, la corrupció, la mala sanitat i educació."

Osona.com el testimoni de Baitaha que recorda que el gest "és l'única manera de pressionar: amb manifestacions i vagues de fam" i que "Poden empresonar els nostres companys, però no la nostra lluita ni el nostre esperit."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid