Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Homenatge a Ton Ribas en l'arribada de la Flama del Canigó a l'Hospitalet

Ton Ribas va ser recordat a l'Hospitalet en l'acte de rebuda de la Flama del Canigó, una celebració que reuneix cada 23 de juny les entitats culturals i populars de la ciutat del Llobregat

24/06/2017 Política

En el marc de la festa major del barri Centre de l'Hospitalet del Llobregat es va celebrar l'arribada de la cercavila de la Flama del Canigó, organitzada pel Club Muntanyenc l'Hospitalet, amb la col·laboració d'entitats com els tabalers de la Colla de Diables Folcat Diabòlic i Òmnium Cultural. 

Aquestes entitats locals i diversos col·lectius i partits polítics (ERC, CUP) van participar en l'homenatge a l'hospitalenc Ton Ribas i Sala, mort recentment, emmarcat en l'arribada de la Flama del Canigó i la celebració de la Festa Nacional dels Països Catalans i la revetlla de Sant Joan.

Durant l'acte es va llegir un text en què es recordava Ton Ribas i es posava com a exemple el veí de l'hospitalet per la seva fidelitat al país i el compromís social a través de l'excursionisme, el treball i amb el poble.

El passat 30 d'abril es va realitzar el comiat de Ton Ribas, mort pocs dies abans, en una cerimòni emotiva i amb una nombrosa presència de familiars, amics i companys de lluita i de l'excursionisme català que van omplir la sala del Tanatori de l'Hospitalet de Llobregat.

Arribada de la Flama del Canigó

Una cercavila va recórrer al vespre diversos carrers de l'Hospitalet fins arribar a la plaça de l'Ajuntament. A l'entrada de la Flama del Canigó, els castellers de la Colla Jove de l'Hospitalet hi van fer un pilar d'honor.

Durant l'acte es van fer la presentació del Ninot que presidia la foguera de Sant Joan, ninot realitzat per l'Associació de Veïns i Veïnes del Centre en motiu de la celebració del seu 25è aniversari. I també s'hi van fer diverses actuacions i la lectura del manifest de la Flama del Canigó.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid