Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Reaccions per la mort d'en Ton Ribas: memòria vs. oblit
30/04/2017 Comunicació

La mort i el comiat de l'històric independentista Ton Ribas i Sala fa pocs dies ha suscitat diversos gestos i comentaris a la xarxa. El darrer comiat a aquest lluitador fill de l'Hospitalet del Llobregat de 84 anys ha estat sentida per un gran nombre de persones que coneixien la seva trajectòria militant o bé el coneixien personalment com a excursionista, veí, activista per la llengua i la cultura o senzillament com a resistent polític.

El gran nombre de persones que va assistir al seu enterrament, un acte carregat de simbolisme i emotivitat, és una mostra del reconeixement col·lectiu per aquest vell independentista definit per Carles Sastre al parlament de cerimònia fúnebre com "El darrer soldat de la Pàtria." Ton Ribas representava un fil resistent de continuïtat de la lluita independentista durant dècades, respectat per un espectre molt ampli de persones, que reconeixien la seva humilitat, compromís i perseverança.

Però la memòria d'aquest lluitador independentista ha estat negligida tant per grans mitjans com per part del moviment independentista: per una banda, només una part del moviment polític més enllaçat amb la lluita independentista predecessora (i per tant amb els temps de la clandestinitat i la lluita armada) ha mostrat el reconeixement merescut a aquest "patriota de pedra picada." Per una altra banda, tan sols alguns mitjans se n'han fet ressò.

En aquest sentit, Roger Prims ha destacat en una piulada el següent comentari:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid