Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Irregularitats urbanístiques al Voltregà denunciades per una Comissió Anticorrupció

La Comissió Anticorrupció del Voltreganès ha posat en coneixement dels jutjats diverses irregularitats que podrien ser constitutives dels delictes tipificats com prevaricació, usurpació de personalitat, falsedat i tràfic d'influències

22/11/2016 Res-pública

L'associació Salvem el Voltreganès-Comissió Anticorrupció del Voltreganès ha posat sobre la taula casos en què se sospita que exiteix una desviació de fons públics per a finalitats partidistes del PSC. Una denúncia ha posat al descobert el cas d'uns contractes d'obres que l'Ajuntament de Sant Hipòlit i el de les Masies de Voltregà van fer entre els anys 2009 i 2011.

La denúncia també recull que regidors de Som Voltregà (vinculada a ERC), soci del PSC a Sant Hipòlit perquè fan "d'encobridors, retardant i impedint al màxim les nostres investigacions."

Segons David Ventura, de la Comissió Anticorrupció, aquest col·lectiu ha topat amb diferents traves per accedir a la informació pública fins ara, però que continuaran amb l'objectiu de "perseguir irregularitats i, si n'hi ha, portar-les als jutjats." En aquest sentit,  La comissió lamenta també que fins al moment no s'hagi aprovat cap moció contra la corrupció, una demanda del col·lectiu.

L'associació va presentar fa pocs dies una denúncia al jutjat de primera instància número 4 de Vic per posar en coneixement dels jutjats diverses irregularitats que podrien ser constitutives dels delictes tipificat com prevaricació, usurpació de personalitat, falsedat i tràfic d'influències.

Una tirallonga d'irregularitats

El Punt-Avui s'ha fet ressò d'aquesta denúncia, i en un article explica que l'Ajuntament de les Masies, amb Sergi Vilamala d'alcalde (PSC), va atorgar la primera fase de rehabilitació de la Casa Forta del Despujol (actual seu del consistori) a Excavacions Osona (Excosa), que va guanyar el concurs per a unes millores valorades en 109.000 euros, de què 51.000 eren per al pàrquing de l'ajuntament.

Segons reprodueix aquest mitjà, i seguint el contingut de la denúncia del col·lectiu anticorrupció, en aquell cas es va calcular una extracció de runa de 2.460 m³ quan la casa fa 2.585 m²: “Això representaria treure tota la casa, més de 200 camions de runa, quan un treballador diu que no se'n van treure més de 20.”

Entre altres irregularitat incloses en el paquet de la denúncia hi ha el fet que l'Ajuntament de Sant Hipòlit, governat per Xavier Vilamala (germà de l'alcalde de Masies del Voltregà), va adjudicar “per error” la reforma i ampliació de la residència de gent gran i centre de dia Fundació Gallifa també a Excosa, per un import de 582.616 euros.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid