Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
Clam multitudinari a Barcelona en contra de la judicialització dels anhels de llibertat del poble català

Jordi Cuixart, ha fet una crida a la mobilització permanent i  Jordi Sànchez ha assegurat que "continuarem fins al final",  ja que el "temps dels dubtes i les renúncies han acabat per sempre més"

13/11/2016 Política

Més de 80.000 persones s'han concentrat aquest migdia a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona en solidaritat amb els representants electes que estan sent investigats per diferents causes relacionades amb el camí cap la República Catalana. La mobilització sota el lema  "Per la democràcia. Defensem les nostres institucions" estava convocat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb el suport de les organitzacions polítiques independentistes.

L'acte, que ha obligat a tallar plaça Espanya, s'ha obert amb la lectura, a càrrec dels autors els actors Marc Martínez, Mercè Martínez i Pep Ferrer, de totes les lleis del Parlament que ha tombat el Tribunal Constitucional espanyol, després han fet el mateix amb els noms dels càrrecs electes investigats. També han recordat que hi ha 407 processos judicials oberts. A continuació, Mercè Martínez ha cantat L’estaca que ha estat corejada per la multitud de persones que omplien l'avinguda Maria Cristina. (Podeu seguir l'acte complert en aquest vídeo de l'ANC)

Després, ha estat el torn per a la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha centrat el seu discurs en els atacs reiterats que estan rebent els municipis. "En total, 260 ajuntaments estan en procediment judicial per motius tant greus com no tenir la bandera espanyola posada o pagar les quotes de l'AMI", ha explicat Lloveras. També ha apuntat que malgrat que "comencem a estar esgotats", ara  "ja estem a la recta final" i només cal fer el darrer "esprint".

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha prés el relleu fent una crida la mobilització permanent. Ha avisat que "Ja no està en joc la independència, sinó la democràcia i el nostre futur com a nació", ha assegurat, i ha demanat "guanyar-la a les urnes i a defensar-la al carrer". Cuixart ha finalitzat el seu parlament, tot dient "Trencarem tants ous com faci falta per menjar-nos les truites que ens doni la gana i penjarem tantes estelades com vulguem", fent menció a Joan Coma, regidor de la CUP Capgirem Vic. 

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha tancat el parlaments de l'acte. Sànchez ha esperonat els manifestants garantint que l'ANC està determinada a garantir el naixement de la República catalana. "Hem de decidir si pleguem veles o bé continuem fins al final. La convicció de la gent de l'Assemblea és clara i nítida: ho farem." En aquesta línia ha estat contundent, tot dient que  "Continuarem fins al final, i sortirem de nou al carrer, quan calgui, on calgui i els dies que calgui". "El temps dels dubtes i les renúncies ha acabat per sempre més", ha remarcat

A l'acte hi ha assistit bona part dels polítics sobiranistes. D'aquests, els més buscats han estat els que tenen causes judicials obertes com la presidenta del Parlament Carme Forcadell; l'alcaldessa de Berga Montse Venturós; el regidor vigatà Joan Coma; els regidors de de Badalona, Oriol Lladó, José Antonio Téllez, Agnès Rotger, Laia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran; l'expresident de la Generalitat Artur Mas; l'exvicepresidenta Joana Ortega o els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau. 

 

Valora
Vídeos
Per la democràcia!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid