Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#FestaEstelles14
La Festa Estellés a l'Espai País Valencià de Barcelona
19/09/2014 Cultura

Un any mes, l'Espai País Valencià de Barcelona celebra la Festa Estellés. Enguany es podrà gaudir gaudir d'un sopar amb una selecció de productes del País Valencià; i a continuació l'actuació de Feliu Ventura,i el recital de Pau Riba i Enric Cassasses. Seguit d'una lectura col·lectiva i lliure de textos del nostre poeta de Burjassot.

Al voltant del 4 de setembre se celebra la Festa Estellés des de fa 5 anys, que aplega lectura de poemes d'Estellés i sopars festius a molts pobles arreu del país.

La proposta va sorgir de Josep Lozano, ara fa 5 anys, suggeria fer la Festa en els mesos de setembre i octubre, a partir de la data de naixement del poeta el 4 de setembre, on entrara un plat típic de la nostra gastronomia, un bon vi de la terra i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, de manera semblant a com fan els escocesos –des de fa ja més de dos-cents anys– cada 25 de gener, per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796). Amb l’objecte d’instituir una celebració, de crear un nou recurs amb què cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima i defensar la nostra cultura i llengua d’una manera festiva i popular. Idea que comença a consolidar-se arreu dels dels Països Catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid