Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#FestaEstelles14
La V Festa Estellés

Al voltant del 4 de setembre se celebra la Festa Estellés des de fa 5 anys, que aplega lectura de poemes d'Estellés i sopars festius a molts pobles arreu del país.

26/08/2014 Cultura

La proposta Josep Lozano, ara fa 5 anys, suggeria fer la Festa en els mesos de setembre i octubre, a partir de la data de naixement del poeta el 4 de setembre, on entrara un plat típic de la nostra gastronomia, un bon vi de la terra i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, de manera semblant a com fan els escocesos –des de fa ja més de dos-cents anys– cada 25 de gener, per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796). Amb l’objecte d’instituir una celebració, de crear un nou recurs amb què cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima i defensar la nostra cultura i llengua d’una manera festiva i popular. Idea que comença a consolidar-se arreu dels dels Països Catalans.

Enguany, Josep Lozano ens suggereix  com ja va fer l'any passat, per tal de donar més diversitat a l’acte, en la primera part, llegir poemes d’altres poetes, preferiblement de poetes en la nostra llengua, i la segona i última dedicar-la a Vicent Andrés Estellés. També demana  "m’envieu les dates de celebració –per tindre’n constància– i els cartells i les imatges de la 5a FESTA en format jpg, a jlozanolerma@gmail.com, per tal de penjar-les en el bloc Festa Estellés, que gestiona l'escriptor Àlan Greus.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid