Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#DeuAnysFeslloch
Tot a punt pel Feslloch '16

Arriba la cloenda de la Gira el festival itinerant de la música en valencià que organitza des de fa una dècada Escola Valenciana. Aquest dijous, divendres i dissabte el poble de Benlloch acollirà la desena edició del Feslloch

06/07/2016 Cultura

El Feslloch, el festival de música en valencià que organitzen l’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana – Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull, continua aquesta setmana amb la difusió de les novetats per a #DeuAnysFeslloch. L’any 2014 el Feslloch inaugurava una secció especial anomenada Fes lloc als menuts. Dos anys després, l’organització ha volgut ampliar el ventall d’activitats per al públic més menut, tot donant-li un protagonisme rellevant a aquesta secció. El tret d’eixida el marcarà el divendres 8, de vesprada, l’artista plàstica Anna Roig, amb un taller de pintura adreçat a xiquets i xiquetes de totes les edats. Els participants podran pintar amb les mans sobre un gran paper continu, tot i que també tindran al seu abast pinzells i altres eines per a aplicar el color.

D’altra banda, el dissabte 9 de juliol, també de vesprada, les activitats començaran amb la presentació de A mi, què em passa?, de Carme Morera i Tona Català i amb il·lustracions de Cristina Durán. Aquest llibre recull una selecció dels textos publicats en el blog «Me das un beso, bonita?» que des de març de 2014 expliquen com és la vida de Carme amb grans dosis d’humor, però també de tendresa. A continuació, Irene Verdú i Santi Díaz, coneguts com Babarotes, delectaran els més menuts amb enginyosos contes rimats, concretament, amb La rateta Pixavina, juntament amb alguna cançoneta infantil i altres sorpreses. Finalment, Disparatario, tancarà la programació infantil amb El lladre de paraules, un espectacle de teatre i música.

Feslloch comptarà amb altres activitats de caire ben divers. Així, l’Auditori acollirà el dissabte 9 dues interessants propostes: d’una banda, un necessari debat sobre el paper de les dones en la música; d’una altra, la projecció del documental “Sempre Al Tall”, de Josep Pitarch, treball produït per la Universitat de València.

L’oferta d’activitats es completarà amb activitats esportives (pilota a mà, petanca, futbol sala, basquet, badminton, volei, etc.) i altres propostes culturals i d’oci, entre les quals, karaoke en valencià, trivial i torneig de la Fallera Calavera. La literatura també tindrà el seu espai, de la mà de “El cremaet literari”, un espai informal, a l’hora de la sobretaula, per a presentacions de llibres que s’estrenarà divendres 8 amb la presentació dels microrelats del I Concurs de Microrelats. A més, l’organització posa a disposició dels escriptors aquest espai per a presentar les seues obres d’una manera breu, ja que cadascú comptarà amb uns pocs minuts de temps per fer un petit tast al públic feslloquer de les seues creacions. Aquells que vulguen hauran d’inscriure’s durant el festival i, a causa de l’horari limitat, les peticions s’acceptaran fins cobrir el temps estimat. El dissabte 9, Ignasi Muñoz, corresponsal valencià de Catalunya Ràdio presentarà a Vicent Baydal, autor de Els valencians, des de quan són valencians? de l’editorial Afers.

Amb aquesta programació, l’Organització pretén oferir altres activitats atractives per als feslloquers i feslloqueres que s’estableixen durant tres dies en la zona d’acampada.

Tres caps de cartell

A la ja anunciada presència del convidat especial Fermin Muguruza i la New Orleans Baske Orkestra (8 de juliol, 00h), se sumen ara importants noms a l’elenc artístic del Feslloch: tres caps de cartell símbol de l’estreta connexió entre territoris de l’àmbit mediterrani que, a ritme de reggae, canten lluites, reivindicacions i somnis compartits amb mirades i veus que tenen molt en comú.

Des de la Marina Alta, Aspencat omplirà l’escenari Ovidi presentant el seu nou treball “Tot és Ara”, un directe renovat on el reggae, l’ska, l’electrònica, el hip hop i el hardcore, combinats amb elements de la música tradicional com el cant d’estil, seran l’indiscutible marca de la casa.

I en la mitjanit del dissabate 9 de juliol, el Feslloch rebrà uns convidats internacionals que tenen una especial connexió amb el festival: procedents de l’illa de Sardenya, els Train To Roots tornen al País Valencià per presentar el seu nou disc “Home”, un metafòric retorn per al grup, que torna a autoproduir-se i optar pel seu particular estil Roots Reggae.

Carregats amb bones dosis de lluita, disbauxa, festa i alegria, els Auxili seguiran escalfant l’ambient del Feslloch en la sessió musical nocturna del 9 de juliol. La banda d’Ontinyent explora les diferents variants de la música jamaicana a la recerca de noves sonoritats, produint ritmes contagiosos i lletres que recorren estats d’ ànim i reivindiquen les arrels.

Tres caps de cartell de pes i amb projecció internacional, tres discos recentment presentats i una connexió especial entre Train To Roots, Auxili i Aspencat que ha pres forma en les seves respectives col·laboracions musicals.

Valora
Vídeos
Fermin muguruza
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid