Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
sobiranisme
Lluís Llach, Josep Costa i Julià de Jòdar els més votats a les eleccions de l’ANC

Dissabte 25 de maig a Vilafranca del Penedès en el ple de constitució del Secretariat. Serà en aquest espai on el nou Secretariat escollirà els quatre càrrecs orgànics: presidència, vicepresidència, tresoreria i secretaria.

18/05/2024 Política

Aquest vespre, s'ha fet públic els resultats provisionals de les eleccions al Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) . Les votacions, que van començar el dimarts 14 de maig, han conclòs aquest migdia a les 14 h.

En el bloc nacional, els candidats elegits han estat: Lluís Llach Grande, amb 3.268 vots; Josep Costa Rosselló, amb 3.105; Julià de Jòdar, amb 2.240; Toni Strubell Trueta, amb 2.103; Josep Cruanyes, amb 2.060; Jordi Pesarrodona Capsada, amb 2.017; Joan Matamala i Alzina, amb 1.510; Uriel Bertran Arrué, amb 1.236; Eulàlia Sirvent Roma, amb 1.103; Sílvia Ventura Mas, amb 1.081; Conxita Bosch Riera, amb 918; Núria Macià Goñi, amb 847; i Joan Puig Cordon, amb 715.

Pel que fa al bloc sectorial, els candidats elegits han estat: Elisenda Romeu Oller, amb 530 vots; Anna Ariño Garrié, amb 362; Albert Jordi Vendrell, amb 327; Carles Sastre Benlliure, amb 322 i Joan Freixanet Solervicens, amb 289 i en el bloc jove els dos candidats elegits han estat Josep Punga Tandu i Josep Màsich Piqué.

El dijous 23 de maig, un cop s'hagin resolt possibles reclamacions, la Junta Electoral farà públics els resultats definitius. Les secretàries i secretaris nacionals, escollits pels membres de ple dret de l'entitat, es trobaran el dissabte 25 de maig a Vilafranca del Penedès en el ple de constitució del Secretariat. Serà en aquest espai on el nou Secretariat escollirà els quatre càrrecs orgànics: presidència, vicepresidència, tresoreria i secretaria.

L'entitat es felicita per un procés electoral transparent i que ha transcorregut sense incidències. Alhora, vol agrair la participació dels 3.976 socis en les votacions (un augment de gairebé el 20% respecte a les eleccions de 2022), així com a totes les persones que s'han presentat a aquestes eleccions i també als voluntaris que han fet possible els punts d'assistència a la votació presencials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid