Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
El Feslloch aterra als instituts de les comarques de la Plana
28/05/2015 Cultura
El Feslloch, organitzat per l’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana, Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull, arriba enguany a la 9a edició i se celebrarà el dies 9, 10 i 11 de juliol.

Per segon any, l’organització del festival de música en valencià ha dissenyat xarrades destinades als instituts de les comarques de Castelló amb la intenció d’acostar a l’alumnat de Secundària i Batxillerat el ric i divers panorama de la música feta per grups i solistes que canten en valencià, així com les propostes musicals i les diferents activitats del festival.

Per ara hi ha 20 sessions concretades a instituts de Borriana, Almenara, Castelló, el Grau de Castelló, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Sant Mateu, l’Alcora, Onda, la Vall d’Alba, Benassal i Peníscola.

En total més de 600 alumnes de Secundària i Batxillerat assistiran a les sessions informatives sobre el festival, que els obri les portes al panorama de la música en valencià. Aquest fet ha estat possible gràcies a la implicació del professorat.

Un dels objectius del festival és promoure els grups de música de les comarques de Castelló. Enguany cinc formacions de les comarques de Castelló formen part del cartell del Feslloch, que compta amb una trentea de propostes musicals.

Els grups seleccionats han estat Égalité, El Blüe, Contratempo, Talps i Trobadorets, aquest últim dedicat als més menuts que van al festival. A part, el Feslloch l’obrirà un correbars amb la Xaranga de Benlloch, conformada per músics de la Banda Municipal del poble.

Des de l’organització del Feslloch es té disponibilitat per ampliar les xarrades als instituts de qualsevol comarca del País Valencià. Si hi ha professorat interessat es poden adreçar al correu electrònic comunicacio@feslloch.com

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid