Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pressupostos
Puigdemont se sometrà a una moció de confiança després del bloqueig de la CUP als pressupostos

Assegura que no puc governar en aquestes condicions, mentre la CUP remarca que “els ponts cap a la independència no estan trencats”.

09/06/2016 Política

Després d'haver-se materialitzat el veto de la CUP als pressupostos, el president de la Generalitat ha anunciat que passat el mes d'agost se sometrà a una moció de confiança, ja que considera que en aquestes condicions no es pot governar. Una decisió que ha agafat desprevinguts als diputats de la CUP.

Puigdemont ha pres aquesta mesura amb l'objectiu de recuperar el suport de la majoria parlamentària que admés que ha perdut en aquests moments. Si ho aconsegueix, la legislatura seguirà amb el mateix pla: deixar Catalunya a les portes de la seva independència en un període aproximat de 18 mesos des de les eleccions de setembre del 2015; si no ho aconsegueix, “es desencadenarà el procés per convocar eleccions”. 

En el seu discurs ha atacat a la CUP, tot dient que "Confiava en vostès, els he defensat fins al final. Han decebut les esperances de milions de persones mobilitzades". Davant aquesta situació,  ha manifestat que “no tinc cap interès en allargar injustificadament i innecessàriament el mandat. Jo vull fer la independència, no vull ajornar un pressupost”.

“els ponts cap a la independència no estan trencats”

Joan Garriga, de la CUP, ha respost que “ens sentim corresponsables de la situació, però no culpables”, pel pronunciament de la seva formació en relació als pressupostos. Ara bé, s'ha compromés ha acceptar el repte de la moció, remarcant que  “els ponts cap a la independència no estan trencats”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid