x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sahara Occidental
Ha mort Mohamed Abdelaziz, president de la RASD i líder del Front Polisario

L'any passat, va obtenir el premi ‘Guernica per la Pau i la Reconciliació’.

01/06/2016 Internacional
Mohamed Abdelaziz, president de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) ha mort als 68 anys d'edat, després de sofrir càncer de pulmó. El Front Polisario, que li va reelegir com a secretari general el 24 de desembre de l'any passat, ha confirmat la notícia.

Abdelaziz ha estat secretari general del Front Polisario i president en l'exili de la RASD des de 1976. De fet, el Front Polisario ha decretat 40 dies de dol oficial, després dels quals nomenarà a un nou secretari general.

El president del Consell Nacional ocuparà de forma interina la secretària general del Front i la presidència de la República, segons ha apuntat el Front en una nota. Mohamad Hama, cap del gabinet del primer ministre saharahui, Abdelkader Taleb Omar, ha assenyalat que es tracta d'una notícia «molt dura» però que no influirà en la determinació dels sahrauís de prosseguir amb la seva lluita.

«Anem a seguir lluitant. Anem a seguir perseguint el nostre objectiu. Tots som Mohamed i demà tots serem el nom» del nostre nou capdavanter, ha afegit. «Al nostre poble hi ha molts capdavanters, molta gent que pot prosseguir amb el nostre objectiu que és la llibertat per al poble sahrauí. Seguirem avançant encara que hàgim de morir en el camp de batalla», ha subratllat.

Valora
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid