Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jocs Mediterranis
La CUP-CC afirma al Parlament que els Jocs Mediterranis 2017 multiplicaran l’endeutament municipal

En aquesta línia, la formació s'adreça essencialment als veïns i veïnes dels barris de Bonavista, Campclar i Torreforta de Tarragona en acte que tindà lloc demà al Casal Cívic de Campclar (carrer Riu Llobregat, s/n) a les 19h.

06/04/2016 Drets i Llibertats

Al Ple del Parlament que ha tingut lloc avui, el diputat de la CUP-CC Sergi Saladié, activista de Vandellòs en diferents moviments mediambientals de defensa del territori, ha adreçat dues preguntes al Ple del Parlament de Catalunya exposant els dubtes de la formació anticapitalista envers uns Jocs Mediterranis 2017 dels quals la CUP no espera cap benefici social pels tarragonins i tarragonines.

En concret, Sergi Saladié ha traslladat al Parlament de Catalunya la preocupació de la CUP de Tarragona, demanant al president de la Generalitat que justifiqui per què la principal inversió de la Generalitat a la ciutat de Tarragona és la construcció del Palau d’Esports que forma part del projecte de l’Anella Mediterrània, quan hi ha a hores d’ara prioritats socials i greus necessitats educatives i sanitàries a Tarragona, entre les quals els barracons de l’Escola Ponent i la situació de l’Hospital Joan XXIII en són un exemple.

Altrament, Sergi Saladié també ha preguntat “com justifica el Govern de la Generalitat el fet que, un cop encetat el procés envers la independència nacional, la Generalitat doni suport a un esdeveniment on no hi podran participar les seleccions esportives catalanes”. Per cert, Puigdemont ha eludit donar cap resposta directa a aquesta pregunta, evidenciant que el president no troba cap contradicció en el fet de contribuir a uns Jocs d’aparador en què Catalunya és absent.

Des de la CUP de Tarragona valorem que les respostes del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a les preguntes formulades per Saladié són insolvents i gens satisfactòries. El president Puigdemont ha assenyalat molt alegrament que els Jocs Mediterranis són compatibles amb les responsabilitats de la Generalitat i que no faran perillar els serveis bàsics. Tanmateix, la CUP de Tarragona en cap cas comparteix la quimèrica perspectiva del president Puigdemont en relació a l’”efecte multiplicador” del Jocs Mediterranis, ja que el llegat de fum d’aquest Jocs innecessaris serà un forat pressupostari que, segons han expressat els consellers de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí, “multiplicaran el deute municipal” i amenacen d’endurir les condicions socials de les classes populars.

La CUP de Tarragona tampoc no comparteix l’afirmació de Puigdemont segons la qual els Jocs Mediterranis facilitaran l’aixecament de noves infraestructures. No entenem quin avantatge pot derivar-se de cedir al xantatge d’empreses que demanen en l’últim moment l’increment dels pressupostos d’execució d’obres, ni de quina forma contribueix a la cohesió urbana i social la construcció de nous barris smart alhora que es dona l’esquena al desenvolupament comunitari dels barris de Bonavista, Campclar o Torreforta.

Finalment, si les afirmacions de Puigdemont són certes,  des de la CUP de Tarragona  s’espera que els propers pressupostos de la Generalitat incloguin de debò un important aparat d’inversions socials a Tarragona, en comptes de continuar esmerçant recursos públics en esdeveniment sense cap impacte social positiu perdurable.

Per una altra banda, la CUP de Tarragona informa que continua promovent diferents activitats públiques per tal de generar un debat ciutadà, fins ara deficitari, al voltant dels Jocs Mediterranis. Així, per demà dijous 7 d’abril s’ha organitzat un debat públic a càrrec d’activistes de la CUP adreçat essencialment als veïns i veïnes dels barris de Bonavista, Campclar i Torreforta i que tindrà lloc al Casal Cívic de Campclar (carrer Riu Llobregat, s/n) a les 19h.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid