Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jocs Mediterranis
La CUP considera que el Ple Extraordinari sobre els Jocs Mediterranis,"una oportunitat perduda"
05/09/2015 Política

La CUP de Tarragona considera que el Ple Extraordinari sobre els Jocs Mediterranis ha estat una oportunitat perduda per a debatre seriosament sobre la conveniència o no de tirar endavant el projecte de Tarragona 2017.

Valora aquesta sessió com un vehicle publicitari emprat pel govern local i els grups que hi donen suport, per tal de vendre a la població tarragonina el seu projecte estrella en base a creences, esperances, il·lusions i declaracions de bona fe.

Per a la CUP no n’hi ha prou amb declaracions de bones intencions per a dissipar l’ombra d’un possible deute que en els millors dels cassos seria de 24 M i en el pitjor de 60 M d’euros. Davant del deute viu que ja té l’Ajuntament, de més de 200 M, i del pla d’ajustament que ja s’estan aplicant i que limita enormement el marge de maniobra pressupostari, considerem una irresponsabilitat tirar endavant el projecte. Les polítiques socials que proposava el PSC en la campanya electoral municipal tenen tots els números per a acabar engolides pels Jocs Mediterranis.

Un altre dels lemes que proclamava l’actual equip de govern en campanya era una major participació i diàleg. La realitat, però, és que el PSC nega la possibilitat de convocar una consulta ciutadana vinculant i, a més, tanca les portes del diàleg amb els grups municipals, sobre les diverses possibilitats per escollir en relació al futur de l’esdeveniment esportiu, inclosa la seva renúncia. Aquesta ha estat la constant del ple, on el Sr. Villamayor ha reiterat que “els jocs ja estan en marxa”, i el Sr. Ballesteros ha conclòs el ple afirmant que “els Jocs es faran”.

Davant d’aquesta actitud, la CUP de Tarragona ratifiquem la nostra postura contrària als Jocs, no perquè siguem victimistes, acomplexades o desinformades. Seguim defensant la renúncia als Jocs Mediterranis per responsabilitat, perquè pensem que és inacceptable assumir un risc tan gran amb diners públics en una ciutat amb un 22,2 % d’atur i necessitats socials urgents. Per aquesta raó no només seguirem destinant esforços a denunciar les incerteses del projecte, sinó que treballarem per bastir contrapropostes socialment sostenibles juntament amb altres moviments populars de la ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid