Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimonàrquics
L'Estat espanyol serà processat de nou: ara per perseguir els acusats de cremar fotos dels borbons

El tribuna europeu d'Estrasburg ha acceptat obrir diligències contra el Regne d'Espanya per haver condemnat els independentists acusats de cremar fotografies del borbó Juan Carlos I

29/04/2016 Drets i Llibertats

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha acceptat obrir diligències contra el Regne d'Espanya per haver condemnat els independentistes acusats de cremar fotografies del borbó Juan Carlos I.

Alerta Solidària ha explicat que la condemna imposada per l'Audiència Nacional espanyola contra els independentistes encausats, i ratificada posteriorment pel Tribunal Constitucional, ha arribat al tribunal d'Estrasburg, que ja va condemnar l'Estat espanyol per les irregularitats del Cas Bultó i per les tortures de la ràtzia del magistrat Baltasar Garzón de 1992.

La defensa dels encausats, exercida per l'advocat i ara diputat per la CUP Benet Salellas, ha denunciat el cas fins a Estrasburg, amb l'arguemnt que "l’Estat espanyol vulnerava el dret a la llibertat d’expressió en el marc d’una protesta."

Recordem que el passat agost el Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs dels 2 independentistes condemnats per la que va ser la primera d'una llarga sèrie de cremes de fotografies del rei i dels borbons, iniciada a Girona el 13 de setembre del 2007. L'alt tribunal espanyol va rebutjar aleshores que els fets puguin encabir-se en la llibertat d'expressió alhora que els situa en el camp dels "delictes d'odi per la incitació a rebutjar la monarquia constitucional" i desitjar la república.

L'organització antirepressiva Alerta Solidària ha exposat en un comunicat que "Enmig de la nova onada judicial contra l’independentisme, que en els darrers anys ha passat a ocupar regidories i alcaldies arreu del país, considerem aquest pas del Tribunal Europeu de Drets Humans com una clara evidència més que a ulls internacionals l’Estat espanyol hi manca una base democràtica. Que hi prevalen privilegis aberrantment anacrònics, relatius a símbols desfasats com la monarquia, per sobre del legítim dret a la protesta i a la llibertat d’expressió i de manifestació."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid